Masterclasses in onderzoek

Masterclass Ontwerp je eigen Battlebot!

In de wereld van tegenwoordig is bijna alles wat je ziet door een ingenieur bedacht, uitgevonden of ontworpen. Van bruggen en appartementencomplexen tot je telefoon of een slot, overal zijn er ingenieurs aan te pas gekomen. In deze masterclass begeleiden wij jou door het proces van ontwerp, productie en gebruik van een mechatronisch systeem: de battlebot! Op televisie worden hier nog populaire shows over uitgezonden, zoals Robot Wars of Battlebots. Teams van ingenieurs bouwen hun eigen gevechtsrobot, en vechten dit uit tegen de andere robots in een arena vol met extra uitdagende omstandigheden, zoals hobbels en gaten, verpulverende machines, vuurspuwers of spijkerstrips.

Jij gaat je verdiepen in het ontwerpen van een liftsysteem waarmee je de andere robots omver moet kunnen gooien. Je krijgt college over het proces dat je gaat doorlopen in het ontwerpen van een liftsysteem, leert hoe je natuurkunde kan gebruiken om te zorgen dat het ontworpen design niet breekt, hoe je een ontworpen design kunt produceren, en niet onbelangrijk, hoe je kan winnen van je tegenstander. In de laatste bijeenkomst komen alle geleerde skills bij elkaar, en gaan alle groepjes het gevecht met de andere battlebots aan in een spannende eindstrijd. Aan het einde van deze masterclass zul jij skills en ervaringen hebben opgedaan die jij de rest van je carrière nog kunt gebruiken.

De masterclass sluit aan bij de opleiding Mechanical Engineering en omvat 25 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze online masterclass, is het van belang dat je een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt, kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

Data en tijden

  • Woensdag 16 November (13-16u) Let op: dit was eerst 17 november, maar het is verplaatst naar 16 november
  • Donderdag 24 November (13-16u)
  • Woensdag 30 November (13-16u)
  • Woensdag 7 December (14-16u)

Locatie voor alle bijeenkomsten: Vrije Universiteit Amsterdam

Let op: De deadline voor aanmelden is 20 oktober!

Voorbeeld van een battlebot wedstrijd