Masterclass in bedrijf /

Masterclass bij het Tergooi ziekenhuis: Zorg van de toekomst

De zorg verandert ontzettend snel. Ontwikkelingen binnen onder andere de ICT, robotica en in het laboratorium zorgen ervoor dat de wereld van het ziekenhuis, haar medewerkers en de patiënten verandert. Tijdens deze masterclass neemt het Tergooi ziekenhuis jullie mee in de wereld van Zorg, Life Science en Techniek.

HET PROGRAMMA

Wist je dat HAVO leerlingen met exacte vakken in hun pakket direct aan de slag kunnen in het ziekenhuis? Ze kunnen een opleiding volgen als OK-assistent of anesthesie medewerker. En wat dat werk inhoudt, kun je deze middag zelf ervaren in het skillslab van Tergooi.

Ook bezoeken we het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium (KCHL) waar een nieuwe high tech analysestraat is ingevoerd. Klinische chemie en hematologie is het vakgebied dat zich bezighoudt met medisch laboratoriumonderzoek van bloed en andere lichaamsvochten. Een klinisch chemicus leidt ons rond op de afdeling en neemt ons mee in het proces van afname van lichaamsvocht tot de uitslag. Het vak kent zijn oorsprong in de biochemie: door het aantonen van stoffen als zouten, eiwitten en stofwisselingsproducten in lichaamsvochten kunnen ziekten worden aangetoond of uitgesloten.

Verder staat het medicatieproces op de agenda. De Klinische Farmacie van Tergooi houdt nauwlettend het proces van voorschrijven tot en met het toedienen van medicatie aan patiënten in de gaten. Daarnaast bereidt de ziekenhuisapotheek een groot aantal medicijnen zelf. Dit zijn vaak medicijnen die niet te koop zijn en die speciaal op maat voor patiënten worden bereid, zoals chemokuren (cytostaticakuren) voor patiënten met kanker. Een Ziekenhuisapotheker neemt ons mee in het proces op de klinische farmacie.

Tot slot laat een manager van ICT jullie zien wat de rol van ICT is in de razendsnelle technologische ontwikkelingen in de zorg.

We sluiten af met een heerlijk Winterbuffet bereid door de koks van Tergooi.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.