Masterclasses, Profielwerkstukbegeleiding en Workshops

Masterclasses

Voor leerlingen worden twee keer per jaar verschillende Masterclasses aangeboden voor leerlingen die zich graag willen verdiepen in een aangeboden onderzoeksonderwerp en kennis willen maken met de universiteit. Deze vinden plaats in het najaar (okt-dec) voor 5 en 6 VWO, en in het voorjaar (mrt-mei) voor 4 en 5 VWO. Dit jaar vindt er ook een extra Masterclass plaats in jan-feb voor 5 en 6 VWO. Een Masterclass bestaat meestal uit een inleidende presentatie, een verdiepende opdracht, een practicum en een eindpresentatie.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Marleen van der Meer.

Bekijk hier de Poster voor de Masterclasses in het najaar 2022.

Aanbod: De andere Masterclasses voor najaar 2022 (minstens vier!) worden in september hieronder toegevoegd. Houd t.z.t. deze pagina dus in de gaten!

Profielwerkstukbegeleiding

Voor leerlingen wordt een keer per jaar Profielwerkstukbegeleiding aangeboden voor verschillende thema’s. Deze 3-daagse begeleiding vindt plaats in het najaar (okt-jan) voor 5 HAVO en 6 VWO. Een 3-daagse Profielwerkstukbegeleiding bestaat uit een inleidende dag met lezing, een onderzoeksdag en een eindpresentatie. Daarnaast is het mogelijk om verschillende workshops te volgen, zie hieronder voor het aanbod.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Marleen van der Meer, Charlotte Clarijs of Melanie Rosenhart.

Tip: Op deze pagina hebben meerdere universiteiten een platform over de profielwerkstuk gemaakt, met heel veel tips en tricks: www.profielwerkstuk.nl . Wil je zelf een onderzoek op school uitvoeren? Kijk dan ook eens bij onze Leskisten.

Workshops

Voor leerlingen worden er in het schooljaar meerdere workshops gegeven. Sommige workshops die worden aangeboden kunnen van toepassing zijn voor je profielwerkstuk.

Zie hieronder het actuele aanbod: