Materialenmarkt resultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten Materialenmarkt

(terug naar hoofdpagina Materialenmarkt)

Found 64 Results
Page 1 of 7

The Quantum Quest


De quantumcomputer komt eraan! In september is er een vakbijeenkomst voor docenten over de wiskunde achter deze doorbraak. In november is er de webklas The Quantum Quest voor bovenbouwleerlingen.

4 mei 2021


Vakantiecursus Stangenmeetkunde: kinematische inzichten in vernuftige mechanismes


De Vakantiecursus Wiskunde is een tweedaagse bijscholing voor docenten in de zomervakantie. Dit jaar vindt de 75e editie van de Vakantiecursus plaats en heeft als thema: Stangenmeetkunde: kinematische inzichten in vernuftige mechanismes. De cursus wordt twee keer gegeven, op 27 en 28 augustus 2021 in Amsterdam en op 3 en 4 september 2021 in Eindhoven.

23 maart 2021


Het plantenmicrobioom in het klaslokaal


Tijdens deze vakbijeenkomst gaat prof. dr. Harro Bouwmeester in op intrigerende wereld van het plantenwortel microbioom. Hij leidt het onderzoeksprogramma en hij zal ook ingaan op een initiatief waarbij we een VR omgeving bouwen voor het onderwijs.

7 april 2021


Fysica van physical computing


De vakbijeenkomsten van 10 en 17 juni hebben als thema: “De fysica van Physical Computing”. Om met computers te meten en te sturen in de fysieke wereld, is enige basiskennis van natuurkunde en elektronica handig. Deze bijeenkomst is een “opfrisser” voor onderwerpen als elektriciteit: spanning, stroom, weerstand; vermogen en energie; motoren en relais; analoge en digitale signalen; enz

23 maart 2021


Vakbijeenkomst: De chemie in West-Afrikaanse textiel


Door een lezing en zelf verven krijg verdiepen we ons in de productie van deze kleurige lappen die in Nederland gemaakt worden voor de Afrikaanse markt.

6 januari 2020


Het nut van wiskunde


De nieuwe website mathness.nl voor middelbare scholieren koppelt actuele toepassingen aan onderwerpen uit het schoolboek.

9 maart 2021


Programmeren met spreadsheets


Met spreadsheets kun je modelleren, simuleren en eenvoudige algoritmen programmeren – van van prooi-roofdier-systeem, via cellulaire automaten, tot een Difference Engine-algoritme en het algoritme van Euclides.

22 maart 2021


Vakbijeenkomst: kunstmatige eiwitten voor nieuwe medicijnen en diagnostiek


Hoe maak je kunstmatige eiwitten en wat zijn de toepassingen ervan? Maak kennis met dit inspirerende vakgebied en doe ideeën op over hoe je dit meteen in je lessen kunt gebruiken.

12 april 2021


Spreadsheets voor beginners


Leer de grondbeginselen van spreadsheets, bruikbaar in elk spreadsheet-programma, in de online vakbijeenkomst op 20 mei. Met het online lesmateriaal kun je daarna verder zelfstandig aan de slag.

22 maart 2021


TOA


TOA bijeenkomst: De bedoeling is om kennis te maken, virtuele rondleidingen te geven door enkele TOA werkplekken en ideeën uit te wisselen.


Page 1 of 7