Materialenmarkt resultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten Materialenmarkt

(terug naar hoofdpagina Materialenmarkt)

Found 909 Results
Page 1 of 91

Leve de Biologie!


Wetenschappers vertellen over de recente ontwikkelingen in de biologie en verzorgen interessante workshops. Docenten krijgen boeiende contexten voor in de les aangereikt, kunnen collega’s ontmoeten en zijn aan het eind van de dag weer up-to-date binnen hun vakgebied. Voor leerlingen is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de campus van de UvA en de opleiding biologie in het bijzonder.

29 april 2024


NRG/Kernreactor Petten


In deze tweedaagse cursus leer je alles over de productie van medische isotopen en duurzame kernenergie. Daarnaast is er aandacht voor stralingsbescherming, en de verwerking van kernafval. Verder hoor je meer over het nieuwe lesmateriaal over medische beeldvorming dat het NRG heeft gemaakt.  

14 maart 2024


Bètatour Texel


We sluiten op 11 juli het schooljaar af met een bètatour op Texel. Tijdens deze tour ga je ontdekken dat dit mooie Waddeneiland veel interessante dingen voor bèta’s te bieden heeft. Een uitstekende gelegenheid om inspiratie op te doen voor het nieuwe schooljaar en alvast in de stemming te komen voor de vakantie.

16 januari 2024


Workshop Literatuur zoeken (cursusmoment 2) (te boeken door leerlingen)


Tijdens de literatuurworkshop leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om wetenschappelijke artikelen te vinden, te beoordelen, te lezen en ze te gebruiken in bijvoorbeeld een verslag.

20 februari 2024


Save the date disndag 8 juli: toa’s voor toa’s bijeenkomst op het Hyperion Lyceum in Amsterdam


Tijdens een toa’s voor toa’s bijeenkomst gaan we praktisch aan de slag met onderwerpen uit biologie, scheikunde en natuurkunde. Je kunt diverse workshops en demonstraties volgen.

29 januari 2024


Save the date: toa’s voor toa’s bijeenkomst op het Hyperion Lyceum in Amsterdam-Noord


Kom langs voor een middag vol workshops en demo’s. Er is ook volop gelegenheid om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen. Locatie: Hyperion Lyceum, Amsterdam.

8 april 2024


Circulaire chemie


Tijdens deze bijeenkomst op 20 juni gaan we in op de toekomst van de circulaire chemie als oplossing voor het afvalprobleem en oprakende grondstoffen. Aansluitend gaan we aan de slag met nieuw lesmateriaal over fosfaatterugwinning.

11 december 2023


De zin en onzin van vaccineren


Na deze bijeenkomst heb je alle kennis in huis om bij leerlingen de angst en magie rondom vaccinaties weg te nemen. Je bent ook meteen in het bezit van een werkvorm waarbij leerlingen kritisch durven te denken en op basis van feiten hun eigen mening kunnen vormen.

14 maart 2024


Oud-Nederlandse wiskunde


Deze vakbijeenkomst gaat over een stuk geschiedenis van de wiskunde en hoe dat te gebruiken is in het onderwijs. Na een tweetal lezingen ga je zelf in een workshop de vertaalslag proberen te maken van 16e- en 17e-eeuwse oud-Nederlandse teksten over meetkunde en algebra naar je eigen wiskundelessen.

3 april 2024


Rondetafelgesprek informatica (Online) – sessie 2/2


Het rondetafelgesprek informatica biedt jou als informatica docent de mogelijkheid om met andere vakgenoten van gedachten te wisselen. Leuk om eens vrij van gedachten te wisselen over onderwerpen zoals toetsing, vakvernieuwing, projecten, excursies, samenwerkingen, digitale geletterdheid of andere zaken die jou als informatica docent relevant kan zijn.

15 juni 2023


Page 1 of 91