Natuurkunde zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Natuurkunde

(zoek binnen alle vakken)

Found 90 Results
Page 1 of 9

TOA’s voor TOA’s bijeenkomst


Kom langs voor een middag vol workshops en demo’s. Er is ook volop gelegenheid om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen. Locatie: Kaj Munk College

18 september 2023


Profielwerkstukbegeleiding: Deeltjesfysica


Profielwerkstukbegeleiding voor leerlingen in 5 en 6 havo/vwo die hun werkstuk over forensisch DNA-onderzoek willen schrijven.

18 augustus 2023


Onderzoeker in de klas


Ben jij met je leerlingen een thema aan het behandelen waarbij er veel vragen opborrelen? Wil je een kort college over een bepaald thema? Wij kunnen je koppelen aan een onderzoeker van de UvA.

4 juli 2023


Masterclass Quantum (aanmelden kan vanaf oktober 2023)


In deze masterclass vertellen wetenschappers wat quantumfysica inhoudt en hoe kennis hierover in de maatschappij kan worden toegepast.

26 juni 2023


“Een toets in 2 minuten”


Met de toetsgenerator van Theo de Klerk kun je in slechts enkele minuten een SchoolExamen (SE) samenstellen, gebruikmakend van een database met 1100 natuurkunde opgaven. De generator kan ook gebruikt (gaan) worden voor het samenstellen van proefwerken voor andere exacte vakken.Tijdens de bijeenkomst zal Theo de Klerk demonstreren hoe je de toetsgenerator kunt gebruiken om een SE op te zetten.

22 juni 2023


Heen-en-weer denken bij practica


Vanwege succes in de herhaling: een workshop Heen-en-weer denken bij practica door Wouter Spaan. Wouter doet onderzoek naar practica in de vakken natuurkunde en scheikunde en heeft inmiddels practica ontwikkeld, waardoor leerlingen aantoonbaar actief bezig zijn met de achterliggende theorie. Tijdens de workshop staat de volgende vraag centraal: “Hoe kun je leerlingen tijdens een practicum aanzetten tot nadenken?”


PLG Modeldidactiek – sessie 1/3


Komend schooljaar zetten we de effectieve didactiek Modeling Instruction voor natuurkunde voort. Tijdens deze eerste bijeenkomst worden naast natuurkunde activiteiten ook activiteiten voor biologie- en scheikunde docenten gepresenteerd, zodat zij kunnen kijken of deze didactiek ook geschikt is voor hun vakken.

19 juni 2023


Cursus: Biodesign voor iedereen!


In deze cursus maken docenten en toa’s kennis met vakoverstijgend lesmateriaal voor de onderbouw (vmbo – havo – vwo) waarin biodesign, maken en creativiteit geïntegreerd zijn.


Bètapartnersconferentie 2024


SAVE THE DATE: Bètapartnersconferentie donderdag 21 maart 2024 met het thema: ‘De wondere wereld van het aller-allerkleinste’.

10 juni 2023


Cursus: NRG/Kernreactor Petten


In deze tweedaagse cursus nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen in nucleair onderzoek op een bijzondere locatie. Je leert alles over de productie van medische isotopen en duurzame kernenergie. Verder is er aandacht voor veiligheidsaspecten en de verwerking van kernafval.

30 maart 2023


Page 1 of 9