Natuurkunde zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Natuurkunde

(zoek binnen alle vakken)

Found 90 Results
Page 1 of 9

TOA’s voor TOA’s bijeenkomst


Kom langs voor een middag vol workshops en demo’s. Er is ook volop gelegenheid om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen. Locatie: Het Cygnus Gymnasium in Amsterdam. Heb jij interessante practica of demo’s die je aan de anderen kunt laten zien?

30 november 2022


Workshop: Gamedidactiek over de wetten van Newton


Er wordt een game ontwikkeld over de wetten van Newton. Deze wordt vanuit het project Smart Education van de Hogeschool van Amsterdam getest. In deze bijeenkomst gaan we de game testen onder leiding van Bart van Dalen (HvA). Jouw feedback wordt gebruikt om tot uiteindelijk tot een goed werkend onderwijsproduct te komen. Eventueel kun je jouw klas ook opgeven om de game te testen.

24 november 2022


Vakbijeenkomst: Modeling Instruction voor Natuurkunde in de klas


Dit is de vierde bijeenkomst uit een serie van vijf bijeenkomsten over Modeling Instruction voor natuurkunde. Dankzij de American Modeling Teachers Association (AMTA) hebben we toegang gekregen tot een database met activiteiten die we willen vertalen en uitproberen. We willen met een groep natuurkunde docenten bij elkaar komen om onszelf te bekwamen in het geven van practica, het gebruik van whiteboards en het leiden van discussies tussen leerlingen volgens de Modeling Instruction (M.I.) didactiek.


VB Eenvoudig formatief evalueren zonder nakijkwerk


Wegens succes herhaald! Over een aanpak waarmee je snel formatief kunt evalueren in de biologie-, scheikunde- en natuurkundeles. Je leert hoe je gemakkelijk het leerproces van alle leerlingen kunt volgen en bijsturen. En dit alles met weinig voorbereidingstijd en zonder nakijkwerk.

21 november 2022


Bètapartnersconferentie 2023


De Bètapartnersconferentie vindt plaats op donderdag 16 maart 2023. Thema: “Energie van ATP tot Zonnecel”.

17 november 2022


Viva Fysica 2023


Het jaarlijkse docentencongres over de laatste stand van zaken op het gebied van natuur-en sterrenkunde onderzoek op de VU en UvA met lezingen, workshops en rondleidingen. Docenten worden van harte uitgenodigd om een aantal van hun meest gemotiveerde leerlingen mee te nemen.

2 november 2022


VB Computational Thinking in de bètavakken


Computational Thinking (CT) is een onderdeel van Digitale Geletterdheid waarbij het gaat over o.a. algoritmisch denken/programmeren, modelleren en omgaan met gegevens. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op hoe je in jouw eigen vak deze vaardigheden kunt ontwikkelen.

26 september 2022


Masterclass Ontwerp je eigen Battlebot!


Tijdens deze masterclass ga je een liftsysteem voor een battlebot ontwerpen, en tijdens de laatste bijeenkomst vecht je het uit tegen de rest!

1 september 2022


Bètapartnersconferentie 2022


In onze vakken vervult het veelzijdige element water een veelheid aan rollen: de wonderlijke fysische eigenschappen laat het drijven als vaste stof, een te veel aan water geeft overstromingen, watervervuiling bedreigt leven. Zeker in de bètavakken moet je er dus mee om kunnen gaan! In leerzame lezingen, wonderlijke workshops en rijke rondleidingen bieden we je een inspirerende middag.

4 november 2021


Cursus deeltjesfysica


In januari-maart 2022 gaat Theo de Klerk in vijf sessies in op de theorie van deeltjesfysica, voorbeelden en de vertaling naar de lessituatie. We gaan samen aan de slag om de opgaven voor de klas uit te werken, zodat er direct materiaal is om in de les te gebruiken!

27 september 2021


Page 1 of 9