Natuurkunde zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Natuurkunde

(zoek binnen alle vakken)

Found 83 Results
Page 1 of 9

Vakbijeenkomst: Visualiseren van het onderwerp Elektriciteit


Hoe maak je het onzichtbare gedeelte van elektriciteit inzichtelijk? Deze bijeenkomst is zeer geschikt voor docenten die op zoek zijn naar manieren om leerlingen te enthousiasmeren voor natuurkunde door middel van practica.

6 juli 2022


Vakbijeenkomst: Modeling Instruction voor Natuurkunde


De Amerikaanse specialist in Modeling Instruction komt deze effectieve didactiek doornemen met docenten en vakdidactici. Samen bespreken we de toepasbaarheid voor de Nederlandse situatie en vervolgstappen.


Bètapartnersconferentie 2022


In onze vakken vervult het veelzijdige element water een veelheid aan rollen: de wonderlijke fysische eigenschappen laat het drijven als vaste stof, een te veel aan water geeft overstromingen, watervervuiling bedreigt leven. Zeker in de bètavakken moet je er dus mee om kunnen gaan! In leerzame lezingen, wonderlijke workshops en rijke rondleidingen bieden we je een inspirerende middag.

4 november 2021


Cursus deeltjesfysica


In januari-maart 2022 gaat Theo de Klerk in vijf sessies in op de theorie van deeltjesfysica, voorbeelden en de vertaling naar de lessituatie. We gaan samen aan de slag om de opgaven voor de klas uit te werken, zodat er direct materiaal is om in de les te gebruiken!

27 september 2021


Leskist: Krachtige Constructies


Ontwerpen, maken en meten. Met deze leskist gaan leerlingen in groepjes constructies ontwerpen en uitvoeren en kunnen ze vervolgens metingen verrichten. Het ontwerpen van constructies voor bruggen ligt voor de hand, maar ook een armgewricht of de ruggenwervel kan nagebootst worden om de werking ervan inzichtelijker te maken.

19 augustus 2021


Science Lab: De Natuurkundekermis


Op zoek naar een online activiteit waar leerlingen veel van leren én veel plezier aan beleven? Boek dan de natuurkundekermis! Al vele jaren is de natuurkundekermis door het gehele land een waar fenomeen waarbij natuurkunde studenten verrassende, spectaculaire en leerzame demonstraties van experimenten geven.

29 maart 2021


Masterclass Perspectieven op Klimaat


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in het concept chaos. Veel dynamische systemen vertonen chaos, en daardoor zijn voorspellingen maken lastig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer. Ga zelf op een wiskundige manier hiermee puzzelen!

25 januari 2021


Cursus nascholing: Quantumwereld


In januari-maart 2021 gaan Hans van Bemmel en Lodewijk Koopman in vijf sessies in op de theorie van Quantummechanica, voorbeelden en de vertaling naar de lessituatie. Je gaat zelf aan de slag met opgaven, zodat er direct materiaal is om in de les te gebruiken!

29 oktober 2020


Masterclass Milieu en Maatschappij


In deze masterclass komen de uitdagingen en oplossingen rondom de Energiecrisis aan bod.

3 februari 2020


Statistiekworkshop


Tijdens deze workshop wordt de basis van statistiek uitgelegd en worden enkele statistische testen behandeld. Handig voor bijvoorbeeld je profielwerkstuk data!

7 november 2019


Page 1 of 9