Natuurkunde zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Natuurkunde

(zoek binnen alle vakken)

Found 88 Results
Page 1 of 9

VB: Modeling Instruction voor Natuurkunde in de klas – sessie 4


Dankzij de American Modeling Teachers Association (AMTA) hebben we toegang gekregen tot een database met activiteiten die we willen vertalen en uitproberen. Deze bijeenkomst wordt de vierde in een reeks van vijf, maar kan ook worden gevolgd door docenten die niet eerder hebben deelgenomen.

3 maart 2023


Masterclass Waterzekerheid


Tijdens deze Masterclass leer je over Water Security vanuit verschillende hoeken: klimaatverandering, samenwerkingskansen tussen overheden en bevolking, en de economie. Deze kennis gebruik je vervolgens in een eigen project.

4 januari 2023


Workshop: Mechanica leren met een game


Er wordt een game ontwikkeld over de wetten van Newton. Deze wordt vanuit het project Smart Education van de Hogeschool van Amsterdam getest. In deze bijeenkomst gaan we de game testen onder leiding van Bart van Dalen (HvA). Jouw feedback wordt gebruikt om tot uiteindelijk tot een goed werkend onderwijsproduct te komen. Eventueel kun je jouw klas ook opgeven om de game te testen.

24 november 2022


Bètapartnersconferentie 2023


De Bètapartnersconferentie vindt plaats op donderdag 16 maart 2023. Thema: “Energie van ATP tot Zonnecel”.

17 november 2022


VB Computational Thinking in de bètavakken


Computational Thinking (CT) is een onderdeel van Digitale Geletterdheid waarbij het gaat over o.a. algoritmisch denken/programmeren, modelleren en omgaan met gegevens. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op hoe je in jouw eigen vak deze vaardigheden kunt ontwikkelen.

26 september 2022


Bètapartnersconferentie 2022


In onze vakken vervult het veelzijdige element water een veelheid aan rollen: de wonderlijke fysische eigenschappen laat het drijven als vaste stof, een te veel aan water geeft overstromingen, watervervuiling bedreigt leven. Zeker in de bètavakken moet je er dus mee om kunnen gaan! In leerzame lezingen, wonderlijke workshops en rijke rondleidingen bieden we je een inspirerende middag.

4 november 2021


Cursus deeltjesfysica


In januari-maart 2022 gaat Theo de Klerk in vijf sessies in op de theorie van deeltjesfysica, voorbeelden en de vertaling naar de lessituatie. We gaan samen aan de slag om de opgaven voor de klas uit te werken, zodat er direct materiaal is om in de les te gebruiken!

27 september 2021


Vakbijeenkomst Astrochemie


In het heelal lijkt de chemie de aardse regels niet te volgen en zijn hele exotische verbindingen te vinden. Duik tijdens deze vakbijeenkomst in de wondere wereld van de astrochemie!

31 augustus 2021


Leskist: Krachtige Constructies


Ontwerpen, maken en meten. Met deze leskist gaan leerlingen in groepjes constructies ontwerpen en uitvoeren en kunnen ze vervolgens metingen verrichten. Het ontwerpen van constructies voor bruggen ligt voor de hand, maar ook een armgewricht of de ruggenwervel kan nagebootst worden om de werking ervan inzichtelijker te maken.

19 augustus 2021


Science Lab: De Natuurkundekermis


Op zoek naar een online activiteit waar leerlingen veel van leren én veel plezier aan beleven? Boek dan de natuurkundekermis! Al vele jaren is de natuurkundekermis door het gehele land een waar fenomeen waarbij natuurkunde studenten verrassende, spectaculaire en leerzame demonstraties van experimenten geven.

29 maart 2021


Page 1 of 9