Nepal studiereis

Nepal heeft te maken met klimaat omstandigheden wat het voorjaar en het najaar geschikt maken voor een bezoek. In het voorjaar van 2020 is er ruimte in het programma van VSN om een groep te ontvangen. De studiereis staat gepland van 22 april tot en met 10 mei 2020. Op 20 november vindt op het St. Michaël College een informatieavond plaats van 17.00 tot 19.00 u. Deze studiereis wordt georganiseerd door VSN. Bètapartners wordt uitsluitend als netwerk gebruikt.

Het VSN heeft de volgende mogelijkheden aangegeven:

Het project heeft als doel het verbeteren van het Nepalese onderwijs aan de hand van wat leerlingen op Nederlandse scholen door middel van innovatieve onderwijsmethoden leren. Indien er een biologie docent mee gaat dan kan de biologie docent kunnen kijken of hij/zij iets met het thema biologie kan doen en wat hij/zij precies door middel van lessen en activiteiten over kan brengen aan Nepalese docenten en leerlingen.

Voorbeelden van andere projecten zijn:

–           Workshops over klimaat verandering ontwikkelen. Deze workshops geven en Nepalese leerlingen trainen om deze workshops ook zelf te geven;

–           Het uitwerken van diverse technologische opdrachten om met een klas Nepalese leerlingen uit te voeren;

–           First Lego League team trainen (als de leerlingen ervaring hebben met first lego league);

–           Sportactiviteiten ontwikkelen + geven;

–           Theater activiteiten ontwikkelen;

–           Public Speaking/Debating activiteiten ontwikkelen.

Inmiddels is er ook een hockey project (meisjes hockey les geven) en is er een telescoop op de school, maar niemand weet hoe je die moet gebruiken! Dus natuurkunde/sterrenkunde kennis is harte welkom!”

Kortom genoeg te doen. Voorafgaand aan de studiereis zal er in overleg met Linda Ris een plan opgesteld worden waarin voor elke docent een volunteer opdracht afgesproken zal worden.

 

Nick Vermeulen
email: nvermeulen@stmichaelcollege.nl

Vaksteunpuntcoördinator Bètapartners VU Amsterdam

Docent, Technator St. Michaël College te Zaandam

09-okt-2019