Netwerkbijeenkomsten /

Netwerkbijeenkomst Experimenteren met Lucht

Deze netwerkbijeenkomst is bedoeld voor docenten en TOA’s die in de onderbouw en/of bovenbouw (havo en vwo) practica doen of willen gaan doen over lucht, luchtdruk en mechanica. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Pascal toegepast in de praktijk’. Deze bijeenkomst is zeer geschikt voor docenten die op zoek zijn naar manieren om leerlingen in de onderbouw te enthousiasmeren voor natuurkunde door middel van practica. Daarnaast is deze bijeenkomst een inspiratiebron om je lessen en/of opdrachten te voorzien van industriële context.

Wij zijn tijdens deze bijeenkomst te gast bij SMC Pneumatics in Amsterdam. Op een historische locatie aan de De Ruiterkade huisvest een van de grootste en bekendste pneumatiekbedrijven ter wereld met een showroom, een reparatiewerkplaats en een onderwijswerkplaats. Pneumatiek is een tak van werktuigbouwkunde waarin gebruik gemaakt wordt van samengeperste lucht. Het wordt op grote schaal toegepast in bijvoorbeeld de voedselverpakkingsindustrie om productieprocessen te besturen, maar bijvoorbeeld ook in de machinebouw. In dit soort industriële verplaatsingssystemen worden met pompen en cilinders lineaire en roterende bewegingen verzorgd. Zonder pneumatiek ligt er niets in de supermarkt!
Docenten en TOA’s zijn welkom op 31 januari voor een kennismaking met SMC, pneumatiek en natuurlijk de overduidelijke link tussen pneumatiek en natuurkunde.

Bekijk voor een impressie van SMC Pneumatics en verschillende toepassingen van pneumatiek de volgende filmpjes:
SMC Pneumatics UK – all about us https://youtu.be/tPogC6MxxD8
SMC Oplossingen voor verpakkingen https://www.youtube.com/watch?v=C3VaTIvOkJ4

 

16:45 – 17.00 Inloop met koffie en thee
17:00 – 17.45 Introductie en rondleiding SMC, korte introductie over pneumatiek en relatie SMC en onderwijs
17:45 – 18.15 Eenvoudige maaltijd
18.15 – 20.30 Workshop met discussie en vertaling naar de lespraktijk

De inschrijvingen zijn gesloten.