Conferenties /

NETWORKS goes to school 2021

Het onderzoeksprogramma NETWORKS biedt drie afzonderlijk online masterclasses aan voor leerlingen uit VWO-5 en -6 met interesse voor wiskunde. Ze kunnen zich inschrijven voor één, twee of drie masterclasses.

Netwerken van transport, communicatie en energie vormen de ruggengraat van onze samenleving. NETWORKS ontwikkelt wiskundige gereedschappen om dit soort complexe netwerken beter te begrijpen.

Elke masterclass duurt twee uur. Een promovendus uit het onderzoeksprogramma geeft een lezing en geeft de leerlingen opgaven die vervolgens gezamenlijk besproken worden.

​De lezingen worden gebundeld in een boekje waarin ook de opgaven (en uitwerkingen) komen te staan. Ideaal om te gebruiken als aanvullend lesmateriaal. De boekjes van de vorige edities zijn gratis te downloaden.

 

Dit zijn de data en onderwerpen:

  1. Maandag 8 maart – 14:00 – 16:00

Youri Raaijmakers – Wachtrijtheorie: voorkom dat wachtrijen te lang worden

  1. Woensdag 17 maart – 14:00 – 16:00

Rens Kamphuis – Grafentheorie: de optimale route vinden in een wegenverkeersnetwerk

  1. Vrijdag 26 maart – 14:00 – 16:00

Janusz Meylahn – Complexe netwerken: leren hoe synchronisatie werkt

Deze masterclasses zijn kosteloos te volgen. Ze worden in het Engels gegeven en zijn daarom ook erg geschikt voor scholen met tweetalig onderwijs en voor internationale scholen. Docenten met interesse in de lezingen zijn uiteraard ook van harte welkom!

Meer informatie en aanmelden