Nieuw: de INF-VO bijeenkomsten!

De nascholingen van informatica krijgen schooljaar 2019-2020 een andere vorm: INF-VO bijeenkomsten! Dit zijn maandelijkse werksessies informatica met elke keer een ander thema, een inspirerende gastspreker en actuele voorbeelden uit onderzoek of praktijk.

Na de inleiding kun je in groepsverband het thema verder uitdiepen, of je gaat zelfstandig of met een kleine groep aan de slag met een onderdeel van het aangeboden nascholingsmateriaal (verdiepingscursus Arduino, Internet of Things, en meer), naar eigen keuze.

Programma
Alle bijeenkomsten vinden plaats op het Metis Montessori Lyceum en hebben een zelfde opzet:

15:30 ontvangst
16:00 inleiding op het dagthema
16:30 zelf aan de slag
18:00 warme maaltijd
18:30 zelf aan de slag – afronding
19:30 korte actuele presentatie
19:45 informatica: stand van zaken (en vervolg)
20:00 afsluiting

Eerstvolgende data en thema’s

Je kunt de sessies los van elkaar volgen. Je schrijft je per keer in; het is dus niet mogelijk om je direct voor het gehele jaar in te schrijven. Elke bijeenkomst staat apart vermeld in de online agenda met een eigen aanmeldformulier. Deze sessies gelden als vakbijeenkomsten van Bètapartners, dus gratis voor lidscholen (en 75 euro voor niet-leden).

Zelf aan de slag in werksessies
Wil je na een eerste Arduino of Microbit-workshop je hierin verder bekwamen? Je kunt nu tijdens de maandelijkse informatica-bijeenkomsten hiermee aan de slag. Het lesmateriaal kun je grotendeels zelfstandig doorwerken – of nog beter, samen met een collega. Voor de lastige vragen is er altijd een deskundige in de buurt. Naast het lesmateriaal is er een ruime keuze aan hardware aanwezig: Arduino’s, microbits, breadboards, en allerlei sensoren en actuatoren.

Deze bijeenkomsten zijn ook geschikt als “terugkomdagen” voor docenten die eerder de Arduino verdiepingscursus gedaan hebben, of de cursus Internet of Things. Je kunt hier werken aan je volgende project, in een omgeving met een keus aan hardware en deskundigheid. En je kunt je collega’s laten zien welke resultaten je behaald hebt.

Als je kunt aantonen dat je een bepaald niveau van bekwaamheid (in Arduino, microbit, Internet of Things) behaald hebt, kun je voor een extra certificaat in aanmerking komen. Deze zijn er voor een reeks opvolgende niveau’s. Aan een certificaat zijn wel kosten verbonden (50 Euro).

Als je van deze mogelijkheden gebruik wilt maken, meld je dan aan voor de desbetreffende informatica-bijeenkomst, en geef aan voor welk onderdeel je komt (Arduino, Microbit, Internet of Things), en of je hierin een certificaat wilt halen.

27-jun-2019