Nieuwe Biologie Vaksteunpuntcoördinator: Nick Vermeulen

“Ik ben geboren en opgegroeid in Pemberton, West Australië op 13-01-1958. Op 8-jarige leeftijd ben ik naar Nederland geëmigreerd. Joke is al bijna 40 jaar mijn partner, wij wonen in Wormer, en wij hebben drie volwassen kinderen.

Na mijn VWO diploma, behaald op het St Michael College (SMC) te Zaandam, heb ik mijn 1-ste graad LO behaald na een 4 jarig HBO studie aan de ALO te Amsterdam. Werkgelegenheid was begin jaren 80 mager, dus uiteindelijk ben ik met mijn VWO diploma in het bedrijfsleven gaan werken. Ik heb 28 jaar met veel plezier en in uitdagende banen in de ICT gewerkt bij Delta Lloyd en IBM. Maar het onderwijs bleef aantrekkelijk voor me. Mijn kinderen hebben ook hun middelbare schooltijd op het SMC doorgebracht, evenals mijn vrouw, en ik was destijds lid van het raad van toezicht van het SMC (bijzonder onderwijs).

De contacten met mijn VO school waren dus nog hecht, en zo is het gekomen dat mij op een dag gevraagd werd of ik geen interesse had om mijn carrière op het SMC af te sluiten. Daar heb ik kort over nagedacht, en met het thuisfront overlegd. Ruim 6 jaar geleden ben ik fulltime in het onderwijs begonnen waar ik de vakken Biologie (3 uur), NLT (10 uur), ICT (3 uur) en O&O (4 uur) geef. Daarnaast heb ik de rol van bètacoördinator (contactpersoon voor Bètapartners), lid ICT klankbord, Jet-Net coördinator, PWS-begeleider en ben ik naast O&O-docent in de rol als Technator werkzaam sinds dit jaar.

Ik heb versneld mijn tweede graad biologie gehaald in Amsterdam (HvA), en heb voor de afgelopen zomervakantie mijn eerste graad biologie opleiding behaald aan de HU in Utrecht.

Al voor het tweede jaar is na een intensieve voorbereiding het SMC officieel een Technasium. Ik heb een grote bijdrage mogen leveren aan dit project, en heb binnen het Technasium de rol van Technator en O&O docent.

Daarnaast ben ik sectievoorzitter en docent NLT, wat op dit moment mijn grootste vak is. Ik geef op dit moment alle bovenbouwklassen havo en vwo NLT.

Mijn ambitie is om een hele goeie leraar voor mijn leerlingen te zijn. Projectmatig onderwijs spreek mij erg aan, waarin de leerling de vrijheid heeft om zijn eigen onderwijs voor een deel in te vullen.

Verder vind ik het een hele leuke uitdaging om als Vaksteunpuntcoördinator Biologie van betekenis te kunnen zijn voor de biologieonderwijs in de regio. Daar heb ik veel zin in!”

Nick Vermeulen

06-feb-2018