Nieuwe netwerkcoördinator: Liliane Bouma

We hebben een nieuwe netwerkcoördinator: Liliane Bouma. Zij stelt zich aan jullie voor:

“Ik verheug me op mijn nieuwe rol als Bètapartners netwerkcoördinator, waarin ik mee kan werken aan steeds beter onderwijs voor leerlingen en leuke rollen voor docenten! Goed onderwijs krijg je door je eigen inzichten te combineren met de kennis en ervaring van anderen, en daarvoor biedt Bètapartners een heel mooi netwerk. Als ex-docent Natuurkunde (Goois Lyceum Bussum) heb ik zelf ervaring met lesgeven en alles wat daarbij komt kijken, en ook heb ik aan diverse vernieuwingsprojecten meegewerkt, onder ander in het team Mens & Natuur van Curriculum.nu. Dat project is nu in de afrondingsfase, dus ik was op zoek naar een nieuwe plek waar ik met mensen van meerdere scholen en organisaties kan samenwerken.

In mijn werk breng ik ook ervaring uit het bedrijfsleven mee, want ik ben als zij-instromer het onderwijs binnengekomen. Ik heb gewerkt als projectleider, adviseur en manager bij onder andere NS, Ziggo, KLM en KPN. Ook heb ik een tijd een eigen bedrijf gehad op het gebied van productontwikkeling en inspecties aan installaties zoals olieraffinaderijen, bruggen en kerncentrales, met inhoudelijk dus veel techniek en natuurkunde. Na verkoop van dat bedrijf hebben we met ons gezin een aantal jaar in Singapore gewoond, en daardoor heb ik ook ervaring met het internationale onderwijs. Ondertussen is mijn man met nieuwe bedrijven gestart waar ik natuurlijk weer nauw bij betrokken ben (Quasset & Sprint Robotics), zijn mijn dochter en zoon de deur uit en studeren (Economie en Heavy Metal drummer), en zie ik ernaar uit om samen met jullie bezig te zijn met steeds beter en leuker onderwijs!”

02-sep-2019