Nieuwe projectleider leerlingactiviteiten VU bij Bètapartners

Na bijna zes jaar neemt Marleen van der Meer afscheid als projectleider leerlingactiviteiten VU bij Bètapartners. “Met veel plezier heb ik in samenwerking met Bètapartners en het Pre-University College gewerkt aan de verbinding tussen de faculteiten en vo-scholen, om al het moois binnen het onderwijs en onderzoek van de VU naar buiten te dragen en de jonge generatie te enthousiasmeren voor de wetenschap. Fantastisch om te zien hoe de vele docenten en onderzoekers vanuit intrinsieke motivatie hun kennis overdragen aan leerlingen en docenten uit het voortgezet onderwijs in bijvoorbeeld masterclasses, profielwerkstukbegeleiding of het geven van een Science Lab. Ik heb ook een enorme positieve impact gezien bij de scholen door het oprichten van profielwerkstuk.nl. Op deze website bieden alle universiteiten van Nederland informatie, inspiratie en ondersteuning bij het maken van het profielwerkstuk en de wetenschappelijke vaardigheden die hierbij nodig zijn.”

Marleen gaat haar carrière vervolgen bij de UvA, als coördinator en programmamaker van de keuzevakken en het honoursonderwijs. Melissa Fidder neemt de functie van Marleen over en stelt zich hieronder voor.

“Mijn naam is Melissa Fidder, ik woon in Oostzaan en ben 32 jaar. De VU is mij niet onbekend. Ik heb hier mijn bachelor Biomedische Wetenschappen en master Human Movement Sciences met veel plezier gevolgd. Daarna ben ik ook een tijd op het VUmc werkzaam geweest als research assistent/coördinator van de biobank studies. Het lopen over de campus voelt dus bijna als thuiskomen en het haalt ook veel gezellige herinneringen naar boven. Ik heb zin om aan de slag te gaan bij Bètapartners en kijk ernaar uit om iedereen binnenkort te ontmoeten!”

19-sep-2023