Nieuwe vaksteunpuntcoördinator TOA’s: Jolanda Vriend

“Ik ben Jolanda Vriend en sinds dit schooljaar de nieuwe vaksteunpuntcoördinator TOA’s. Ooit opgeleid als chemisch analist in Beverwijk en daarna al heel snel in het onderwijs gaan werken. Met veel plezier heb ik ongeveer 25 jaar als TOA-scheikunde, maar ook als TOA-techniek en TOA-biologie, op verschillende scholen gewerkt. De afgelopen 3 jaren heb ik gewerkt, gewoond en veel gereisd in Afrika. Momenteel werk ik twee dagen op het St. Michael College in Zaandam, heb ik een eigen bedrijf en ben ik dus vaksteunpuntcoördinator TOA’s. Het onderwijs blijft mijn hart sneller laten kloppen. Het is altijd in beweging en kan niet stil blijven staan, dat is waarom ik onderwijs leuk blijf vinden. De rol van de TOA wordt nog steeds onderschat, ook door TOA’s zelf. Ik hoop met mijn rol als VSP-TOA’s dat ik een bijdrage kan leveren aan meer samenwerken, meer delen, meer van elkaar leren en meer plezier hebben in het Betaonderwijs.”

02-nov-2018