NLT zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten NLT

(zoek binnen alle vakken)

Found 79 Results
Page 1 of 8

De complexiteit van waterbeheer en klimaatverandering


Tijdens deze vakbijeenkomst neemt Marthe Wens, universitair docent in de water- en klimaatrisicogroep bij het Instituut voor milieuvraagstukken, ons mee in haar onderzoek naar de impact van klimaatverandering op het watersysteem. Tijdens haar lezing, afgewisseld met een aantal activerende werkvormen, bespreekt ze verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om het risico op overstromingen en droogte te beheersen.

20 juni 2024


Profielwerkstukbegeleiding: (Forensisch) DNA-onderzoek


Profielwerkstukbegeleiding voor leerlingen in 5 en 6 havo/vwo die hun werkstuk over (forensisch) DNA-onderzoek willen schrijven.

17 juni 2024


ABE Leskist ‘Proef je PTC?’


Bij deze bijeenkomst maakt u kennis met de apparatuur en het bijbehorende practicum van de ABE Leskist ‘Proef je PTC?’. Het doel van deze bijeenkomst is dat u goed voorbereid bent en hierdoor gemakkelijk met het practicum aan de slag kunt in de klas.

30 mei 2024


Geologie op straat


Ben jij ook die docent die thuiskomt van vakantie met een paar stenen zonder dat je precies weet wat je in handen hebt? Lukt het je heus wel om een sedimentgesteente van metamorf of stollingsgesteente te onderscheiden, maar vind je de volgende stap al een stukje lastiger? Dan is deze bijeenkomst wat voor jou!


ABE Leskist ‘Proef je PTC?’


Bij deze bijeenkomst maakt u kennis met de apparatuur en het bijbehorende practicum van de ABE Leskist ‘Proef je PTC?’. Het doel van deze bijeenkomst is dat u goed voorbereid bent en hierdoor gemakkelijk met het practicum aan de slag kunt in de klas.

28 mei 2024


De zin en onzin van vaccineren


Na deze bijeenkomst heb je alle kennis in huis om bij leerlingen de angst en magie rondom vaccinaties weg te nemen. Je bent ook meteen in het bezit van een werkvorm waarbij leerlingen kritisch durven te denken en op basis van feiten hun eigen mening kunnen vormen.

14 maart 2024


NRG/Kernreactor Petten


In deze tweedaagse cursus leer je alles over de productie van medische isotopen en duurzame kernenergie. Daarnaast is er aandacht voor stralingsbescherming, en de verwerking van kernafval. Verder hoor je meer over het nieuwe lesmateriaal over medische beeldvorming dat het NRG heeft gemaakt.  


Workshop Literatuur zoeken (cursusmoment 2) (te boeken door leerlingen)


Tijdens de literatuurworkshop leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om wetenschappelijke artikelen te vinden, te beoordelen, te lezen en ze te gebruiken in bijvoorbeeld een verslag.

20 februari 2024


Bètatour Texel


We sluiten op 11 juli het schooljaar af met een bètatour op Texel. Tijdens deze tour ga je ontdekken dat dit mooie Waddeneiland veel interessante dingen voor bèta’s te bieden heeft. Een uitstekende gelegenheid om inspiratie op te doen voor het nieuwe schooljaar en alvast in de stemming te komen voor de vakantie.

16 januari 2024


Rondetafelgesprekken nlt (online) – Sessie 1/2


In het najaar organiseren we twee digitale rondetafelgesprekken over het onderwijs van het vak Natuur, Leven en Technologie. Deze gesprekken bieden jou als docent nlt de mogelijkheid om in gesprek te gaan met collega’s van andere scholen over onderwerpen die voor jou als docent relevant zijn.

19 juni 2023


Page 1 of 8