VakbijeenkomstenOnline sessie

Online sessies: Physical computing met de micro:bit

De micro:bit is niet alleen zeer geschikt voor de eerste stappen in het leren programmeren, je kunt deze ook inzetten voor het meten en sturen van fysieke opstellingen (“physical computing”). In deze online bijeenkomsten ga je aan de slag met de micro:bit als meet- en stuurcomputer.

We besteden zowel aandacht aan de fysische kant: sensoren voor het meten en actuatoren (motoren) voor het sturen, als aan het programmeren hiervan.

Op de website https://microbit.org en elders zijn veel lesideeën en projecten te vinden waar je na het volgen van deze cursus mee aan de slag kunt. Ook met het materiaal van de informatica-keuzemodule Physical Computing (https://maken.wikiwijs.nl/135434/Physical_Computing_geheel) kunnen je leerlingen aan de slag.

Benodigde hardware, een micro:bit en een micro:bit Inventor’s Kit, zelf aanschaffen via bijvoorbeeld KiWi electronics: https://www.kiwi-electronics.nl/educatieve-elektronica/micro-bit/bbc-micro-bit-go-bundel en https://www.kiwi-electronics.nl/educatieve-elektronica/micro-bit/uitvinders-kit-voor-bbc-micro-bit.

Voorkennis: elementair gebruik van de micro:bit, bijvoorbeeld via https://www.micro-bit.nl/programmer. (Als je hiervoor graag online begeleiding wilt, stuur dan even een mail aan eelco@infvo.nl.)