Vakbijeenkomsten /

Ontwikkelingen in kankeronderzoek bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Ga mee naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in kankeronderzoek. Het Antoni van Leeuwenhoek is hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis waar grensverleggend onderzoek wordt gedaan in combinatie met de zorg voor kankerpatiënten. Roderick Beijersbergen, Hoofd van de Genomics Core Facility van het Nederlands Kanker Instituut, heet ons welkom.

In een drietal korte lezingen krijg je nieuwe inzichten in onderwerpen, zoals geprogrammeerde celdood, immunotherapie en DNA onderzoek bij tumoren. Na de lezingen is er een pauze waarin je op een informele manier vragen kunt stellen aan de sprekers. 

Tot slot volgt een rondleiding over de onderzoeksafdelingen. Je krijgt een kijkje in de nieuwste behandelmethoden en de stand van zaken rondom gepersonaliseerde therapieën. Wat is momenteel mogelijk en welke ontwikkelingen kunnen we in de toekomst verwachten? 

De actuele wetenschappelijke kennis die je opdoet tijdens deze bijeenkomst is bedoeld als persoonlijke verdieping en biedt je de mogelijkheid om je lesmateriaal te verrijken met real-life voorbeelden bij onderwerpen, zoals afweer en genetica. 

Zodra de specifieke informatie met betrekking tot de lezingen en sprekers bekend is, volgt er gedetailleerdere informatie. Hou hiervoor de website in de gaten.

13.30 – Inloop

13.45 – Ontvangst en welkom 

14.15 – Lezingen carrousel en rondleiding

16.45 – Afsluiting programma