Persoonlijk Assistent Leraar (PAL)

Wel een bijbaan in het voortgezet onderwijs, maar niet direct zelfstandig voor de klas? Word Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL)!

Na een succesvolle pilot in collegejaar 2018/2019, start dit jaar het project Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL). Als tweede- en derdejaars bètastudent aan de Vrije Universiteit of de Universiteit van Amsterdam, kan je als PAL vier uur per week (meer uren in overleg) aan het werk in het voortgezet onderwijs. Een selectie van taken die je als PAL kunt uitvoeren zijn:

  • Begeleiden van practica
  • Ondersteunen bij profielwerkstukken
  • Lesmateriaal ontwikkelen, bijvoorbeeld naar aanleiding van colleges op de universiteit.
  • Diverse andere taken, in goed overleg met de middelbare school

Interesse?

Als PAL bouw je taken een nuttige werkervaring op die goed op je CV staat, leg je een professioneel netwerk aan en ondersteun docenten bij hun dagelijkse werkzaamheden. Geïnteresseerd? Meld je aan voor de PAL-studentenpoule via onderstaand formulier!

PAL-studenten op uw school?

Voor het project met PAL-studenten zijn we ook continu op zoek naar nieuwe middelbare scholen waar PAL-studenten aan de slag kunnen. Meer informatie kunt u aanvragen via onderstaand formulier!

Meer weten of meedoen als student of VO-school?

Meld je aan via het formulier onder aan deze pagina. Toch nog andere vragen? Neem dan contact op met Maarten-Harm Verburg, PAL-Coördinator, via pal(at)vu.nl.

Let op: deze website zal eind september 2019 worden aangevuld met antwoorden op veelgestelde vragen.

Aanmelden PAL studenten/VO-scholen

  • Aanmeldformulier Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL)

  • Beschrijf jouw voorkeur voor het werken op een middelbare school. Denk aan hoeveel afstand tov VU/UvA, plaats, welke werkdag(en) etc.
  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.