Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL)

Op dit moment wordt het PAL-traject ook opgestart voor alfa- en gammavakken. De informatie op de website blijft van toepassing. Bezoekt u de website namens een school? Dan kunt u zich bij interesse in alfa-, bèta- en/of gamma-PALs aanmelden via het algemene formulier (link). Als bètastudent blijft aanmelden via dit formulier van toepassing. Alfa- en gammastudenten willen we vragen om zich aan te melden via pal@vu.nl.

Wel een bijbaan als bètastudent in het voortgezet onderwijs, maar niet direct zelfstandig voor de klas? Of als school behoefte aan extra ondersteuning binnen het bètaonderwijs? Ga aan de slag met het project Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL)!

Na een succesvolle pilot in collegejaar 2018/2019, start dit jaar het project Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL). Tweede- en derdejaars bètastudenten aan de Vrije Universiteit of de Universiteit van Amsterdam, kunnen aan de slag als PAL. Het uitgangspunt is een baan van vier uur per week en meer uren in overleg met de school. Een selectie van taken die een PAL kan uitvoeren zijn:

  • Begeleiden van practica
  • Ondersteunen bij profielwerkstukken
  • Lesmateriaal ontwikkelen, bijvoorbeeld naar aanleiding van colleges op de universiteit.
  • Diverse andere taken, in goed overleg met de school

 

Meer informatie voor studenten

Download hier de flyer van het PAL-project! (opent in een nieuw venster)

Aanmelden als PAL?

Als PAL bouw je nuttige werkervaring op die goed op je CV staat, leg je een professioneel netwerk aan en ondersteun je docenten bij hun dagelijkse werkzaamheden. Geïnteresseerd? Meld je aan voor de PAL-studentenpoule via onderstaand formulier!

PAL-studenten op uw school?

Na een succesvolle pilot in collegejaar 2018/2019 start dit jaar het project Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL). Tweedejaars en derdejaars bèta bachelorstudenten van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam, kunnen zich aanmelden om als PAL aan de slag te gaan in het voortgezet onderwijs. Met het PAL-project wil Bètapartners studenten op een laagdrempelige manier introduceren met werken binnen het voortgezet onderwijs. Tegelijkertijd bieden PAL-studenten flexibele en inhoudelijke ondersteuning bij u op school. Op de lange termijn is het de bedoeling dat er meer studenten kiezen voor het leraarschap.

Meer informatie voor scholen

PAL-studenten bij u op school? Meld u aan via onderstaande knop.