Docenten Nederlands Vakbijeenkomsten

PLG Literatuur

In deze PLG, die is opgestart van het VU Pre University College, staat het literatuuronderwijs centraal. Afgelopen jaren is onder meer onderzoek gedaan naar Geïntegreerd Literatuuronderwijs (GLO) en naar een verplichte boekenlijst. Het onderzoeksthema van dit jaar wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld.

De PLG bestaat uit 8 tot 15 vo-docenten, een wo-docent van het Onderwijscentrum VU en/of VU-onderzoeker op een relevant gebied en de alfa-coördinator van het Pre-University College (PUC) als voorzitter. De leden van een PLG delen ervaringen, bespreken relevante literatuur, gaan in discussie met gastsprekers en hebben tot doel op hun eigen school veranderingen uit te proberen of te bespreken op basis van wat ze bij de PLG leren. De bijeenkomsten vinden op donderdagmiddag plaats (15.15-17.15). De PLG komt circa 6 dagdelen bijeen (ongeveer één keer per maand).

In 2021 zijn goede ervaringen met webinars opgedaan zodat experts van binnen en buiten de regio deel kunnen nemen en de uitkomsten van de PLG gedeeld worden. Deze opzet willen we voortzetten. Dit schooljaar zullen de PLG’s (in overleg met de deelnemers) deels online plaatsvinden.

Informatie en aanmelden (o.v.v. naam, school en vak) via plg.puc@vu.nl