Porteum nieuwste Bètapartnersschool

Wij zijn heel blij te kunnen melden dat het Porteum in Lelystad zich aangesloten heeft bij het Bètapartners netwerk. Vincent van Wanrooij, afdelingsleider Technasium zal voorlopig de rol van bètacoördinator gaan vervullen, Sandra Kerkhof, Afdelingsleider Bovenbouw is ook betrokken bij het netwerk.

De school bestaat uit het Porteum Lyceum (havo/vwo) en het Porteum College (vmbo) en is gehuisvest in een nieuw, opmerkelijk schoolgebouw: In de onderwijscampus liggen rond een ovaalvormig wandeldek op de 1ste verdieping zes schoolgebouwen, drie voor het Lyceum, twee voor het College en een cultuurgebouw. Er wordt gewerkt met het 80-20 concept met ruimte voor ontdekking van talenten en verdieping. De inrichting sluit goed aan op de visie op onderwijs!

In het Porteum zijn vanaf 2021 drie scholen opgegaan en de samenvoeging is benut als kans voor onderwijsvernieuwing. Het Porteum Lyceum biedt met het Technasium, Gymnasium en TTO en International Business College modern en actueel onderwijs. In het Bètapartners netwerk wil het Porteum graag samenwerken aan steeds beter onderwijs dus we hen bij onze bijeenkomsten gaan tegenkomen!

11-mei-2022