Profielwerkstukbegeleiding

Profielwerkstukbegeleiding: Forensisch DNA-onderzoek

Houd jij je profielwerkstuk over forensisch DNA-onderzoek, maar is het praktisch onderzoek niet uit te voeren op jouw eigen school? Geef je dan op voor de 3-daagse Profielwerkstukbegeleiding Forensisch DNA-onderzoek! De drie bijeenkomsten zijn ingericht om met begeleiding tot een kwalitatief onderzoek te komen. Op de eerste dag wordt er praktische informatie gegeven, een spreker uitgenodigd en wordt jouw groepje gekoppeld aan een student. De tweede dag is ingericht voor het uitvoeren van jouw onderzoek. Op de derde dag presenteer je jouw resultaten d.m.v. een postermarkt. 

Trajecten
PWS begeleiding Forensisch DNA-onderzoek bevat twee trajecten: DNA-fingerprinting en Luminol. Geïnteresseerde 5 havo/6 vwo-leerlingen worden begeleid bij het maken en uitvoeren van hun praktisch onderzoek van hun profielwerkstuk bij een van deze trajecten (mocht je een ander onderzoeksidee hebben dan de twee trajecten, geef dit dan aan bij ‘onderzoeksidee’ op het onderstaande formulier).

Let op: DNA-onderzoek wordt niet met meegebracht DNA uitgevoerd wegens Wet bescherming persoonsgegevens.

DNA-fingerprinting
Bij dit traject maak je DNA-profielen zichtbaar met de volgende technieken: DNA-isolatie, PCR en gel-elektroforese.

Luminol
Bij dit traject voer je je DNA-onderzoek met luminol.

Programma
Startbijeenkomst: 3 oktober 2022 (10:00-16:00u)
Onderzoek: week van 10-14 oktober 2022 (09:00-17:00u) locatie: Universiteit van Amsterdam
Posterpresentaties: 26 januari 2023 (10:00-14:00u)

Let op: Aanmeldingen sluiten 26 september!

Op het inschrijfformulier word je gevraagd aan te geven welk traject je wilt uitvoeren. Bij onvoldoende motivatie kunnen we toelating ontzeggen.

Deelnemers: max. 5 groepjes. Deelnemen kan individueel of per groepje. Via onderstaand formulier kun je aangeven of en met wie je gaat samenwerken.

Kosten: € 75, – p.p. (digitale factuur achteraf). Is jouw school lid van Bètapartners dan bedragen de kosten € 50, – p.p.

  • Deelnemergegevens

  • Upload een motivatie voor deelname. Geef daarnaast in het kort aan wat je eerste idee is voor het onderzoek (globale opzet + vraag). Één motivatie van minimaal 100 woorden per groepje.
    Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Factuurgegevens

    LET OP: De school wordt gefactureerd voor deelname. – Deelname bedraagt €75 per leerling of €50 per leerling als je school lid is van de Bètapartners – Zorg dat je vooraf goedkeuring hebt m.b.t. de betaling van de factuur. – Geef hieronder de naam en contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor de betaling van de factuur (bijv financiële medewerker school) – Bij annulering binnen een week, wordt de activiteit wel gefactureerd.
  • Privacyverklaring

    In deze Privacyverklaring staat beschreven hoe Bètapartners jouw persoonsgegevens verwerkt. Deze Privacyverklaring heeft betrekking op persoonsgegevens die jij aan ons verstrekt of die wij via onze website(s) verkrijgen. Zie https://www.betapartners.nl/privacy/ voor de voorwaarden.