Profielwerkstukbegeleiding

Profielwerkstukbegeleiding: Psychobiologie

Het vakgebied Psychobiologie bestudeert de werking van het brein op alle niveaus: van molecuul tot de menselijke geest. Je leert hoe het zenuwstelsel en de hersenen zijn opgebouwd, hoe neuronen werken en wat de relatie is tussen het brein en menselijk gedrag. Door neuro-imaging technieken die hersenactiviteit zichtbaar maken, moleculaire technieken en proefdiermodellen kan een psychobioloog de biologische achtergrond van psychologische processen onderzoeken.

Heb jij een goed idee voor een onderzoek wat onder psychobiologie valt? Meld je dan aan! Tijdens de profielwerkstuk begeleiding krijg je de kans om jouw zelfbedachte* psychobiologie onderzoek uit te voeren. Hiermee wordt je begeleid door een student assistent uit het vakgebied.

*Wegens ethische/praktische redenen zijn niet alle onderzoeken haalbaar. Je begeleider helpt je bij het ontwikkelen van een experiment wat wel kan en mag worden uitgevoerd.

Programma

 

  • Startbijeenkomst: 2 oktober 2018 (11:00-15:00 uur)
  • Literatuurworkshop: 11 oktober (middag) – optioneel
  • Meetdag(en): November 2018 (deze spreek je af met jouw begeleider)
  • Statistiekworkshop: 18 december (13:00-17:00). Let op, deze vindt nu plaats op 20 november (13:00 – 17:00)
  • Posterpresentatie: 18 januari 2019 (13:00-16:00 uur)

Let op: Aanmeldingen sluiten 10 september!

Op het inschrijfformulier word je gevraagd aan te geven wat je eerste idee is over het onderzoek dat je wil uitvoeren op dag 2. Mogelijk krijg je nog een mail met de vraag dit verder toe te lichten. Bij onvoldoende motivatie kunnen we toelating ontzeggen.

Deelnemers: min. 6 personen /max. 12 personen. Deelnemen kan individueel of per groepje. Via onderstaand formulier kun je aangeven of en met wie je gaat samenwerken.

Kosten: € 75, – p.p. (digitale factuur achteraf). Is jouw school een Betapartnerschool dan bedragen de kosten € 50, – p.p.

De aanmeldingen zijn gesloten.