Platform profielwerkstuk

Ga je starten met je profielwerkstuk? Ben je op zoek naar informatie? Of loop je misschien vast? Wij helpen je verder!

Het is zo ver: je mag eindelijk een werkstuk maken naar eigen interesse. Dit is dè kans om iets te onderzoeken of maken. Dat biedt een heleboel vrijheid. Dat is fijn, maar kan ook erg uitdagend zijn en vragen oproepen. Hoe kies je bijvoorbeeld een onderwerp, hoe richt je je onderzoek in en hoe presenteer je jouw PWS?

Om je hierbij te helpen, hebben we hier een heleboel inspiratie, tips en tricks op een rijtje gezet voor de verschillende fases die je tijdens een profielwerkstuk doorloopt. Ook vind je hier handige links naar materiaal dat is ontwikkeld door Nederlandse universiteiten, maar ook door anderen.

Waar kunnen we bij helpen?

Voor docenten

Profielwerkstuk.nl stelt materiaal beschikbaar voor het geven van workshops in de klas die gerelateerd zijn aan het profielwerkstuk. Hier kun je slides, lesplannen en hand-outs downloaden om te gebruiken tijdens de workshops. Wil je liever dat er studenten van de UvA of de VU langskomen in de klas om de workshop te geven? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie over de verschillende workshops en de tarieven.

Voor leerlingen

Vanuit de UvA en VU worden voor leerlingen meerdere profielwerkstukbegeleidingstrajecten aangeboden. Deze kunnen hier gevonden worden. Daarnaast zijn er voor leerlingen ook pws-kits beschikbaar. Deze gratis kits bevatten meetapparatuur die scholen vaak niet voorhanden hebben. Boek hier een pws-kit.