Vakbijeenkomsten /

Save the date: Vakbijeenkomst Kunst door een Bètabril deel 2

Neem in de tweede vakbijeenkomst “Kunst door een bètabril” een kijkje over de schouder van een restaurateur in het Van Gogh Museum. Je leert meer over hoe verschillende topstukken worden gerestaureerd en laat je verbazen over hoeveel scheikunde hier bij komt kijken.

In samenwerking met het Van Gogh Museum bieden we je de unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen bij het restaureren van schilderijen in het Van Gogh Museum. Een veel gebruikte module binnen nlt is de module “Van Gogh onder de loep”.

We beginnen het programma met een bezoek aan het restauratieatelier, waar een restaurateur ons meeneemt in een verhaal langs verschillende analysetechnieken die worden gebruikt bij de restauratie van schilderijen. Ook bezoeken we het fotolab van het Van Gogh Museum, waarbij we onder andere de Hirox 3d microscopen zullen zien. Hiermee kun je tot in de kleinste details kijken naar de kenmerken van een schilderij. Tijdens dit eerste gedeelte wordt de verbinding gelegd tussen de bètavakken en het restaureren van schilderijen. Voor de module nlt is het een must en voor de andere bètavakken een leuke context om te gebruiken in de les.

We sluiten af met een rondleiding in het museum, waarbij een medewerker ons meer zal vertellen over de bijzonderheden die ze zijn tegengekomen bij de restauratie van verschillende meesterwerken. Aan het einde van de rondleiding sluiten we af met een hapje en een drankje en gaan we met elkaar in gesprek gaan hoe we de verschillende aspecten van het restaureren kunnen gebruiken als context in onze lessen.

Reserveer deze datum vast in de jaaragenda!

15.00 inloop
15.10 korte inleiding in lezingzaal
15.20 Rondleiding in twee groepen atelier en fotolab
16.20 Rondleiding museum
17.20 Borrel

Het gehele programma is nog niet bekend. Bent u geïnteresseerd en wilt u een e-mail ontvangen zodra de inschrijving geopend is, neemt u dan contact op of mail naar Kees Denneman. Vermeld in uw bericht in welke activiteit(en) u geïnteresseerd bent.