Profielwerkstukbegeleiding voor leerlingen in 5 en 6 havo/vwo die hun werkstuk over forensisch DNA-onderzoek willen schrijven.
14 juni 2022
Bij deze bijeenkomst maakt u kennis met de apparatuur en het bijbehorende practicum van de ABE Leskist ‘Proef je PTC?’. Het doel van deze bijeenkomst is dat u goed voorbereid bent en hierdoor gemakkelijk met het practicum aan de slag kunt in de klas.
1 juni 2022
In onze vakken vervult het veelzijdige element water een veelheid aan rollen: de wonderlijke fysische eigenschappen laat het drijven als vaste stof, een te veel aan water geeft overstromingen, watervervuiling bedreigt leven. Zeker in de bètavakken moet je er dus mee om kunnen gaan! In leerzame lezingen, wonderlijke workshops en rijke rondleidingen bieden we je een inspirerende middag.
4 november 2021
Tijdens deze bijeenkomst gaan we ons verdiepen in haar onderzoek dat zich richt op de ‘Wnt pathway’. Deze route is cruciaal voor groei en onderhoud van weefsels en organen, maar is ook vaak ontregeld in tumoren.
2 november 2021
Hoe versterken we de samenwerking en aansluiting tussen het voortgezet en hoger scheikundeonderwijs? Met welk scheikundig onderzoek aan de VU en UvA kun je leerlingen inspireren? En wat omvat het onderzoek van de winnaar van de KNCV Gouden Medaille 2021, professor Timothy Noël? Tijdens de eerste VO-HO-bijeenkomst scheikunde staan deze vragen centraal.
19 oktober 2021
De Blue Energy opstelling is met behulp van sponsoring door Eneco, Platform Betatechniek, Jet-Net en Wetsus tot stand gekomen. Dankzij deze samenwerking, kan de complete Blue Energy opstelling tijdelijk tegen een sterk gereduceerd tarief worden aangeschaft.
5 februari 2020
In deze masterclass komen de uitdagingen en oplossingen rondom de Energiecrisis aan bod.
3 februari 2020
Tijdens deze workshop wordt de basis van statistiek uitgelegd en worden enkele statistische testen behandeld. Handig voor bijvoorbeeld je profielwerkstuk data!
7 november 2019
Tijdens het Science lab ‘Literatuur zoeken’ leren scholieren basisvaardigheden voor het zoeken, beoordelen en gebruiken van wetenschappelijke literatuur voor bijvoorbeeld een profielwerkstuk.
11 september 2019
Expeditie Moendoes is een spannend spel met opdrachtkaartjes, waarin leerlingen een onbekende planeet in kaart brengen. Ze moeten daarvoor informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren: kortom, te werk gaan als een team wetenschappers. Het spel is geschikt voor alle vakken. Leerlingen maken zo op een speelse manier kennis met de essentie van wetenschap.
24 april 2019