Science labs

Science Lab Platentektoniek, gebergtevorming en Aardbevingen

Plaattektoniek spreekt alle leerlingen aan. En als het gaat om aardbevingen, zijn er tegenwoordig genoeg filmpjes te vinden om letterlijk de effecten in beeld te brengen. Maar toch blijft het voor veel leerlingen lastig om te visualiseren wat er werkelijk gebeurt onder invloed van die hele grote krachten.

Tijdens de workshop plaattektoniek van Aardwetenschappen aan de VU krijgen leerlingen de kans om eigenhandig gebergten te vormen en aardbevingen te doen laten ontstaan. Aan de hand daarvan ontdekken ze welke mechanismen zorgen voor hogere of lagere bergen en voor zwaardere en minder zware aardschokken.

De workshop wordt voorafgegaan door een kort college plaattektoniek waarin de stof die ze op school krijgen wordt aangeboden en of herhaald afhankelijk van waar je voor kiest.

De workshop is op de VU en op aanvraag met uitzondering van de maanden mei en juni het hele jaar mogelijk. Het programma duurt ongeveer twee uur en is desgewenst in overleg te combineren met één van de andere lezingen of workshops van aardwetenschappen, bijvoorbeeld een stenenpracticum of een aardwarmteworkshop.

Bij interesse neem contact op met: 

Bertram Uunk

(Kosten 200 euro)