ScienceMakers Awards

Ruim 100 jonge denkers en doeners (10–18 jaar) hebben afgelopen schooljaar in nationale en internationale wedstrijden hun talent laten zien. Ze wonnen de wedstrijd met ingewikkelde berekeningen, geniale uitvindingen en innovatieve concepten. Allemaal laten ze zien wat mogelijk is wanneer onbegrensde nieuwsgierigheid de ruimte krijgt. Het talent van deze jongeren die straks aan de basis van onze toekomst staan, moeten we koesteren en stimuleren. Daarom krijgen zij op 14 november het podium dat zij verdienen. Ook kunnen ze hun project/idee aan elkaar en u tonen én van elkaar leren.

Programma ScienceMakers Awards:
13:30 uur  Inloop
14:00 uur  ScienceMakers Awards Gala
inspirerende keynote door Lex Hoefsloot, Co-founder en CEO Lightyear over de onwaarschijnlijke realisatie van zijn jongensdroom: van het creëren van Stella met Solar Team TU Eindhoven en daarmee wereldkampioen worden tot eigenaar van Lightyear dat de ambitie heeft zonneauto’s in grote oplage te gaan produceren.
Huldiging van alle toppers

15:30 uur  Bezoeken expositie ScienceMakers projecten
16.00 uur  Netwerkborrel (bijpraat door Beatrice Boots en Chris van Bokkum over voortgang fusieplannen “Huis van de Technologie”)

17:00 uur  Einde

ScienceMakers zijn de toekomst
Zorgen voor een betere beeldvorming van wetenschap, techniek en maken staat centraal in alle wedstrijden waar de ScienceMakers aan hebben deelgenomen. Een doel waar we met zijn allen een belangrijke rol in spelen om te zorgen dat we in de toekomst over voldoende vakmensen kunnen beschikken. Wij ontmoeten u graag op 14 november om samen met u de jonge talenten de waardering te geven die ze verdienen.

ScienceMakers is een activiteit van het Techniekpact. Dit jaar wordt ScienceMakers gezamenlijk georganiseerd door PBT, TechniekTalent.nu en Jet-Net&TechNet. Tijdens de netwerkborrel praten wij u graag bij over de voortgang van de fusieplannen van “Huis van de Technologie”.

29-okt-2018