Spel ‘De vraag om energie’

Ben je docent en wil je je leerlingen meer bewust maken van klimaat en energie? Natuurkundedocent Ewout Mallon en scheikundedocent Rick Bosch van Drakestein hebben in samenwerking met Shell een energiespel ontwikkeld. Ewout en Rick vinden het belangrijk dat leerlingen beter inzicht krijgen in de klimaat- en energieproblematiek. Het speelse, leuke spel combineert op een didactisch verantwoorde manier de beste elementen van de spellen Triviant, 30 seconds en Pictionary.

Over het spel

Met behulp van het Energiespel kunnen docenten hun leerlingen wegwijs maken in de wereld van klimaat en energie. Met een spelduur van circa 40 minuten is het spel geschikt om binnen 1 les te spelen. Het spel is ontworpen voor de tweede t/m vierde klas havo/vwo. Met dit spel kunnen leerlingen:

  • Spelenderwijs kennis maken met klimaat en energie
  • Begrip krijgen van de aanstaande energietransitie

Interesse?

Stuur een e-mail naar Wendy van Dijk. De eerste 400 aanvragers ontvangen een gratis spel!

Over de ontwikkeling

Ewout Mallon en Rick Bosch van Drakestein hebben dit spel in samenwerking met Shell ontwikkeld, in het kader van hun traineeship bij Eerst de Klas.

Eerst De Klas is een in 2009 gestart gezamenlijk initiatief van onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid met als doel om de beste academici een bijdrage te laten leveren aan het voortgezet onderwijs.

Met het Generation Discover programma stimuleert Shell – samen met partners – het enthousiasme voor wetenschap en techniek. Het programma richt zich op de ontdekkers van de toekomst: leerlingen in de bovenbouw van de basisschool. Via het Jet-Net netwerk ondersteunt Shell de promotie van bèta-onderwijs op havo/vwo. Daarnaast richt Generation Discover zich ook op studenten en jonge ondernemers via toegespitste programma’s.

 

09-mei-2017