LeskistenMaterialenmarkt

Stempelset DNA

Met deze stempelset kunnen leerlingen zelf DNA, mRNA en eiwitten stempelen. Zo verkennen zij op een activerende manier de structuur van deze moleculen. De stempelset kan vervolgens gebruikt worden om leerlingen allerlei moleculair genetische processen zoals replicatie, eiwitsynthese en methyltransferase te laten uitbeelden. Een set bevat zes stempeltjes van 3 bij 3 cm: vijf stempels met de verschillende nucleotiden (met de basen A, T, C, G en U), en één stempel met een aminozuur met restgroep (waar de drielettercode van het aminozuur zelf bijgeschreven kan worden). Met één set kunnen vijf leerlingen tegelijkertijd aan de slag.

Gebruik in de les

Bij de stempelset is lesmateriaal ontwikkeld voor gebruik in de biologieles (met name in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs). Dit lesmateriaal is hier te downloaden.

De stempelset DNA en het bijbehorende lesmateriaal werden ontwikkeld door Caspar Geraedts, Rogier Arents en John Huizinga. Voor inhoudelijke vragen over het gebruik ervan, stuur een mail naar Caspar Geraedts (Universitaire lerarenopleiding Vrije Universiteit).

De DNA-stempelsets zijn weer verkrijgbaar!

Om de DNA stempelset te bestellen vragen wij het volgende:

  • Hoeveel setjes wilt u bestellen (één set kost 32,50 euro incl. verzendkosten binnen Nederland)?
  • Wat is het afleveradres?
  • Wat is het factuuradres?
  • Wat is het factuuremailadres?

 

Voor meer informatie kunt u een mail te sturen naar outreach-science@uva.nl.