Terugblik op studiereis Kenia

Van 5 tot en met 16 februari 2019 vond de studiereis naar Kenia plaats.

Wat hebben we een fantastische reis gemaakt! 12 dagen waarin we veel gezien, veel gedaan, veel gehoord en veel beleefd hebben.

Iedere dag was er een presentatie van een van de deelnemers. We hebben onder andere nieuwe dingen geleerd over biodiversiteit, het schoolsysteem in Kenia, populatiegroei in Afrika en The Great Rift Valley.

We hebben Nakuru National Park bezocht en we zijn twee dagen in Maasai Mara geweest. In beide parken hebben we zoveel gezien. Een hoogtepunt was wel het luipaard in de boom met zijn prooi naast zich, fantastisch!

We hebben gefietst tussen de zebra’s, giraffen en antilopen, we hebben nijlpaarden gespot tijdens een boottocht en lekker heen en weer gehobbeld in de auto’s omdat niet alle wegen zo strak zijn geasfalteerd als in Nederland.

Er is veel over onderwijs gesproken maar ook op persoonlijk vlak zijn er mooie gesprekken geweest. Het bezoek aan de twee scholen was divers; de ene school super goed georganiseerd, de andere school meer op z’n Afrikaans. Lessen bezoeken, zelf les geven, praten met de leerlingen en gesprekken met onze Keniaanse collega’s.

Zo’n studiereis verbreedt je horizon, haalt je uit je comfortzone en geeft je een enorme boost. Improviseren, openstaan voor het onbekende, de hele reis bezig zijn met veldwerk, leren van elkaar.

Kortom: inspiratie, motivatie en energie!

 

Een verslag van dag tot dag kun je lezen op de reisblog: https://www.betapartners.nl/update-studiereis-kenia/

 

Door: Jolanda Vriend en Nick Vermeulen