SustainaBul voor duurzaam voortgezet onderwijs: Yuverta en Esprit Scholen delen de eerste plaats

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid in het Onderwijs, wonnen Yuverta en Esprit Scholen samen de SustainaBul VO 2023! Voor de SustainaBul maken scholen inzichtelijk welke stappen zij hebben gezet om duurzaamheid in hun onderwijs te verankeren. De opbrengst van de dag leert dat het aanstellen van een coördinator duurzaamheid een ontzettend katalyserend effect heeft. En dat er heel veel te leren valt voor scholen onderling, ook binnen scholenkoepels.

‘Yuverta en Esprit Scholen winnen samen de SustainaBul VO 2023!’ 

Yuverta en Esprit Scholen kunnen zich samen de trotse voorlopers noemen van duurzaam voortgezet onderwijs! Beide scholen deden als gehele scholenkoepel mee met de SustainaBul VO en hebben in hun antwoorden talrijke inspirerende voorbeelden genoemd van hoe zij werken aan verankeren van duurzaam onderwijs. Ondanks de gelijke eindscore behaalde Esprit Scholen net wat meer punten bij de integratie van duurzaamheid in het onderwijs en de praktijk; Yuverta scoorde beter op het gebied van bedrijfsvoering en monitoring. Samen zijn zij duidelijk de voorlopers in het vo. SVOK staat daarmee op een welverdiende tweede plaats.

De opbrengst van de dag leert dat het aanstellen van een coördinator duurzaamheid een ontzettend katalyserend effect heeft. En dat er heel veel te leren valt voor scholen onderling, ook binnen scholenkoepels. Deze best practices kunnen dankzij de SustainaBul VO nu ook andere scholen in Nederland inspireren om vandaag nog werk te maken van duurzame ontwikkeling.

Lees hier meer.

07-dec-2023