Terugblik Conferentie AI in het onderwijs

Vrijdag 14 juni kwamen circa 120 docenten samen voor de conferentie ‘AI in het onderwijs’, georganiseerd door AlfaGammapartners, Bètapartners en het Regius College in Schagen.

De keynote werd verzorgd door Prof. Antske Fokkens (VU) en promovenda Angela van Sprang, die dieper ingingen op de wetenschap achter ChatGPT en de toepassingen in het onderwijs. Daarna volgden twee rondes met parallelsessies waarin sprekers uit zowel scholen als het hoger onderwijs demonstreerden hoe AI-taalmodellen het onderwijs kunnen versterken en efficiënter maken. De onderwerpen varieerden van wiskunde tot poëzie tot de ethische aspecten van AI.

De sessies waren als volgt:

  • Ontdek de mogelijkheden van ChatGPT voor je eigen onderwijspraktijk – Dr. Maurice Schols
  • De wiskunde achter ChatGPT – Sharon Calor
  • Meer eigenaarschap en regie in je lessen door ChatGPT – Jan-Wolter Smit
  • AI in taaltaakgericht onderwijs: ervaringen met ChatGPT in de praktijk – Drs. Paul Halma & Dex Vogel
  • ChatGPT prompting voor docenten – Eelco Dijkstra
  • Poëzie met ChatGPT – Josefien Sweep
  • AI en ethiek – Lóriene Blokker

 

Het was inspirerend om te zien hoeveel creativiteit deze nieuwe technologieën losmaken. Er ontstonden veel ideeën voor sterkere samenwerkingen in onze regio, zowel voor toepassingen in de klas als voor verder onderzoek. Interesse? Stuur een mail naar AlfaGammapartners.

Bij een volgende editie van de conferentie gaan we meer aandacht besteden aan de maatschappelijke impact van AI. Bètapartners en AlfaGammapartners kijken terug op een succesvolle dag en gaan in de toekomst vaker conferenties organiseren in samenwerking met scholen. Mocht jouw school belangstelling hebben, dan horen wij dat graag. Stuur een mail naar AlfaGammapartners.

Veel dank aan het Regius College voor de gastvrijheid en de hulp!

27-jun-2024