Terugblik masterclass ‘Het Bijzondere Brein’ van dinsdag 22 mei

Terugblik masterclass ‘Het Bijzondere Brein’ van dinsdag 22 mei

Tweemaal per jaar organiseert Bètapartners diverse masterclasses voor 4-6 vwo leerlingen. De voorjaarsronde is vlak voor de meivakantie van start gegaan met de masterclass ‘Het Bijzondere Brein’: een masterclass die ieder jaar ontzettend populair is onder leerlingen met een natuurprofiel. Voor de 22 leerlingen in deze voorjaarsronde bestaat het programma uit 4 masterclass bijeenkomsten, waaronder het volgen van hoorcolleges door VU-professors en neurowetenschappers, en het neuroanatomie practicum. Tijdens dit practicum krijgen leerlingen de kans om zelf een kijkje te nemen en te snijden in een écht kalfsbrein.

Onder leiding van PhD-studenten Eva van Heese en Coen Coomans vond dinsdag 22 mei het neuroanatomie practicum van de masterclass ‘Het Bijzondere Brein’ plaats op de VU. Na een hele boeiende les over de anatomie en functies van de hersendelen, gingen de leerlingen zelf aan de slag en mochten zij voor het eerst een echt brein vasthouden. Een van de leerlingen uit de groep was erg verrast: “Ik had nooit verwacht dat het zo ontzettend zacht zou zijn, het is net een spons!” Als afsluiting van de dag kregen de leerlingen nog een rondleiding over de VU-campus, wat voor velen een eerste kennismaking was met de universiteit.

Interesse om ook een van onze masterclasses te volgen? Kijk bij de masterclasses op onze website voor het aanbod. De inschrijving voor de nieuwe ronde gaat in het nieuwe schooljaar open, dus hou de website goed in de gaten.