Terugblik: Najaarsmasterclasses 2019

Terugblik: Najaarsmasterclasses 2019

Terugblik masterclasses najaar 2019

Afgelopen najaar hebben meer dan 70 leerlingen van verschillende scholen masterclasses gevolgd op de VU. Vrijdag 6 december zijn de masterclasses afgesloten op een wetenschappelijke postermarkt, en hebben de leerlingen hun certificaat behaald.

Vanuit verschillende bètaopleidingen op de VU worden masterclasses aangeboden, voor geïnteresseerde en gemotiveerde leerlingen die zich willen verdiepen in een onderzoeksonderwerp en kennis willen maken met de universiteit. Zo’n masterclass, gegeven door docenten en/of studenten, bestaat doorgaans uit verschillende colleges, rondleidingen en praktische opdrachten. De leerlingen sluiten de masterclass af met een eigen onderzoek, die ze vervolgens presenteren op een wetenschappelijke postermarkt. Onderwerpen dit najaar waren bijvoorbeeld de medische fysica, verschillende scheikundige meettechnieken of de wereld van big data.

 

Een geweldige manier voor leerlingen om kennis te maken met de universiteit en de manier van denken daar. Ze komen ook in contact met andere leerlingen van eenzelfde niveau en verdiepen dan samen diep in 1 onderwerp (docent Trinitas Gymnasium Almere).

 

Ik weet nu beter wat ik wil studeren, namelijk scheikunde. Door deze masterclass heb ik nu ook een beter beeld over de universiteit (leerling masterclass Scheikundige Meettechnieken).

 

De colleges waren het leukst, heel actueel. Wanneer ik thuis kom, zal ik daar direct over vertellen (leerling masterclass Medische Fysica).