Terugblik op Collegetour bij Holland Mechanics

Op dinsdag 28 januari brachten elf leerlingen een bezoek aan Holland Mechanics in Purmerend. Mohammed El Mourabiti, natuurkundedocente op het Da Vinci College, organiseerde dit bezoek dat een onderdeel vormt van de Collegetour Zaanstreek en Waterland. Zijn collega  Wiard Vasen (informaticadocent) was mee als begeleider en blikt terug op de Collegetour:

“Het was weer een hele belevenis bij Holland Mechanics, bouwer van fiets- en motorwielen machines voor fabrieken als Gazelle, Batavus en BMW. Ik kom er ieder jaar voor een excursie met onze leerlingen en ieder jaar is er weer iets veranderd in vergelijking met het jaar daarvoor.

De leerlingen krijgen tijdens de introductie en de rondleiding een goed beeld van wat een modern bedrijf uit Purmerend kan betekenen in de wereld.

Dolf en Jasper Wessels hebben een verschillende insteek in de bedrijfsvoering. Dolf is hoofd van de technische dienst en hij zorgt ervoor dat machines die over de hele wereld gaan goed blijven functioneren. De machines gaan naar alle landen van de wereld, onder andere India, China, Griekenland en Engeland.

Jasper is de bedrijfsleider en hij licht de verschillende afdelingen toe in zijn voordracht en rondleiding. De vaardigheden die een werknemer nodig heeft bij Holland Mechanics kunnen technisch van aard zijn, maar ook theoretisch als het bijvoorbeeld gaat om het juist begeleiden van octrooien. Het bedrijf heeft door de jaren heen veel uitvindingen gedaan.”

30-jan-2020