Terugblik op de online-vakbijeenkomst Praktische opdracht Tata Steel

Terugblik op de online-vakbijeenkomst Praktische opdracht Tata Steel

“Big data moet uit de reële wereld komen om leerlingen te enthousiasmeren.”

Wiskundedocent Henk Hietbrink presenteerde een praktische opdracht op basis van een door Tata Steel beschikbaar gesteld “echt” databestand.  Deze is te gebruiken in het statistiekonderwijs in de bovenbouw van havo en vwo.

In de laatste jaren oogst Tata Steel veel succes met zijn Advanced Analytics afdeling. Zo werd zij op het World Economic Forum erkend als ‘Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse Company’. Tijdens een vorige bijeenkomst lichtte Martien Haverkamp van Tata Steel al een tipje van de sluier op waarbij hij ons de dataset cadeau gaf. Henk Hietbrink pakte de handschoen vervolgens op en ontwikkelde hierbij met hulp van leerlingen een praktische opbracht.

Na een korte inleiding van Erik Feenstra van Tata Steel en van Henk zelf gingen we in groepjes uiteen om de opdracht te bestuderen. Tenslotte bespraken we gezamenlijk de merites van deze opdracht. Vanwege het gebruik van het formuleblad is deze meer toegesneden op de havo, twee deelnemers wierpen zich op om mee te werken aan een vwo-versie. Wellicht binnenkort dus een nieuw vervolg!

“De opbouw van de bijeenkomst was prettig: inleiding, uiteen in groepjes en daarna gezamenlijk bespreken. “

“Het is heel leuk en leerzaam om met elkaar te sparren!”

“Ik ga dit PO al inspiratiebron gebruiken, daarvoor dank!”

 

Kees Temme,
Vaksteunpuntcoördinator wiskunde