Terugblik op de vakbijeenkomst ”een toets in 2 minuten“

Terugblik op de vakbijeenkomst ”een toets in 2 minuten“

Woensdag  1 december 2021 heeft Theo de Klerk voor een groep docenten een uitleg gegeven over hoe je m.b.v de SE (SchoolExamen) generator combineert in enkele seconden geschikte opgaven tot een proefwerk in Word formaat met opgaven en bijlagen voor de leerling en een apart bestand met de antwoorden (met beoordelingscriteria per antwoord, aantal punten en een RTTI klassificatie).

Elke opgave (met vragen) staat in een apart opgave bestand. Voor natuurkunde zijn er al meer dan 1000 beschikbaar.

Een apart Excel programma kan worden gebruikt om behaalde punten tot cijfer om te rekenen, N-waarden te wijzigen en inzicht te krijgen in de RTTI vaardigheden van de leerling.

De demo van/oefeningen met de SE generator liepen m.i. goed. Het ieder-voor-zich en centraal-vragen concept werkt beter dan de groepjes van eerdere presentaties. Er was ook meer tijd om specifiek op zaken in te gaan.

Nadeel van digitaal-alleen is dat Theo niet over de schouder van een collega kan meekijken waarom iets bij hem/haar niet werkt terwijl het bij anderen wel werkt.

Blijkbaar blijven mensen over het hoofd zien dat gemeld wordt dat de SE Generator alleen werkt op Windows en niet op Apple Mac/iPad.

Tijdens de bijeenkomst kwamen er veel positieve reacties.

Voorbeelden:  

  • De SE generator lijkt me nuttig en demo was zeer fijn
  • Voldoende informatie en voldoende ondersteunende document/ video`s
  • Interesse is meer dan opgewekt
  • Ik ben heel erg enthousiast over het product
  • Dit gaat ontwikkelen van toetsen minder tijdrovend maken.

Kortom het was een zeer geslaagde bijeenkomst