Terugblik op de vakbijeenkomst Mechanica leren met een game

Op 23 maart 2023 heeft een groep enthousiaste natuurkundedocenten deelgenomen aan de workshop “Mechanica leren met een game”. Tijdens deze workshop presenteerde Bart van Dalen, een lerarenopleider van de HvA, zijn eigen ontwikkelde educatieve game. Het doel van de game is om leerlingen op een creatieve en interactieve manier bezig te houden en tegelijkertijd de

 

belangrijkste natuurkundige begrippen, zoals kracht, snelheid en versnelling, te laten begrijpen. Deze game is dus een waardevolle toevoeging aan het onderwijs van mechanica in de natuurkunde.

Tijdens de workshop kregen de deelnemende docenten de kans om zelf de game te spelen en hun ervaringen te delen. Er werden verschillende mogelijkheden besproken om de game nog verder te verbeteren, zodat het nog beter aansluit op de behoeften van de leerlingen. Voor velen was deze educatieve game een nieuwe en inspirerende manier om hun natuurkundelessen leuk en creatief te maken.

Ben jij ook nieuwsgierig naar deze educatieve game en wil je deze graag uitproberen met jouw klas? Laat het mij weten en ik breng je graag in contact met Bart. Samen kunnen jullie kijken hoe deze game kan bijdragen aan het verbeteren van het natuurkundeonderwijs en het vergroten van het leerplezier voor jouw leerlingen.

 

24-mei-2023