Terugblik

Op deze pagina kunt u een terugblik vinden van activiteiten die zijn geweest.

Terugblik op een biologische brug tussen vwo en universiteit

Welke onderdelen van de VO biologie stof komen sterk naar voren in welke biologie gerelateerde studie aan de VU of UvA? Hoe ervaren studenten aan de VU/UvA de overgang van VO biologie naar een biologie gerelateerde studie? 

Terugblik op de Bètapartnersconferentie 2021

We hebben een zeer geslaagde online conferentie achter de rug! In de opening kwamen, na een bijdrage van Freek Vonk, de rectoren van de VU en de UvA (Vinod Subramaniam en Karen Maex) aan het woord.

Terugblik op Galoistheorie: revolutionaire wiskunde

Leroy Soesman, wiskundedocent op het Bertrand Russel College in Krommenie heeft een missie: Galoistheorie toegankelijk maken op het niveau van vwo wiskunde B.

Terugblik op de online-GeoGebra workshop voor de Europese School van Mol

Tijdens een ontwikkeldag volgden de wiskunde-docenten van de Europese School in Mol (België) een twee uur durende workshop over het werken met GeoGebra.

Terugblik op Olympiade-training wiskunde

Het Korteweg-de Vries instituut voor wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam bood de afgelopen weken in februari en maart 2021 een online training aan. Ruim veertig vwo-leerlingen hadden zich aangemeld. Hiermee kregen zij een gedegen voorbereiding op de tweede ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade….

Terugblik workshop Natuurkunde als combinatie van experiment en model

Afgelopen 14 en 28 januari heeft Onne van Buuren, docent natuurkunde en vakdidacticus VU voor een groep docenten en TOA’s van natuurkunde een workshop gegeven over combinatie van experiment en model.

Terugblik op Didactiek van elektriciteit

Eric Min, vakdidacticus UvA heeft afgelopen december voor een groep docenten en TOA’s natuurkunde een uitleg gegeven over didactiek van elektriciteit. Metaforen en analogieën kunnen sterk bijdragen aan leereffect. Maar …kunnen ook misconcepten versterken!

Terugblik op de online-bijeenkomst Slimme Statistiek bij Tata Steel

'Big data moet uit de reële wereld komen om leerlingen te enthousiasmeren.'   In de laatste jaren oogst Tata Steel veel succes met zijn Advanced Analytics afdeling. Zo werd zij op het World Economic Forum erkend als ‘Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse Company’. Tijdens deze...

Terugblik Cursus Digitale Escaperooms en puzzels maken voor Bèta

Een escaperoom biedt een super leuke leeractiviteit, maar met het maken van een fysieke ben je al snel een hele tijd bezig. Een digitale is snel te maken, én kun je telkens weer opnieuw gebruiken, dus een goede besteding van je tijd! 

Terugblik op de online-bijeenkomst De Wiskundetrompet

Terugblik op de online-bijeenkomst De Wiskundetrompet

Terugblik Chemie in Amsterdam

Ieder jaar wordt door Bètapartners Chemie in Amsterdam georganiseerd. Scheikundigen van de VU en van de UvA geven in kijkje in de keuken van hun scheikunde onderzoek. Docenten en leerlingen met een interesse in scheikunde zijn welkom om de conferentie Chemie in Amsterdam te volgen.

Terugblik op de online-GeoGebra workshop voor de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren (NVvW)

 Tijdens de online-jaarvergadering van de NVvW volgden 16 docenten uit heel Nederland een workshop van drie kwartier over het werken met GeoGebra. Deze werd verzorgd door Kees Temme, steunpuntcoördinator wiskunde van Bètapartners.

Terugblik op de GeoGebra workshop op het Tabor College

Op donderdag 12 november kreeg de wiskundesectie van het Tabor College Werenfridus in Hoorn een drie uur durende workshop over het werken met GeoGebra. Hiermee gaven zij een bijzondere invulling aan hun ontwikkeldag.

Terugblik op heen-en-weer-denken bij practica

Wouter Spaan heeft voor een groep docenten en TOA’s van natuurkunde en scheikunde een uitleg gegeven over hoe je practica optimaal kunt inzetten. Speciale aandacht verdient daarbij het leggen van een relatie tussen de theorie en de ervaringen en acties in een practicum.  Het is…

Terugblik op paddenstoelen safari

Vanaf station Hollandsche Rading, wat op de grens van de provincies Noord-Holland en Utrecht ligt, zijn we onder aanvoering van Ellen Mookhoek het Zuid Goois Natuurreservaat ingetrokken, op zoek naar paddenstoelen. Voor de deelnemers een zeer geslaagde onderneming, want de diversiteit aan paddenstoelen was voor…

Terugblik: Physical computing-microbit workshop

Op donderdag 1 en 8 oktober j.l. hebben we de eerste online workshop Physical computing met de microbit gehouden. Voor de opdrachten had iedereen, docenten en TOA’s van allerlei Bètavakken, thuis een microbit en een Kitronik Inventor’s Kit. De deelnemers hebben tijdens de sessies en…

Terugblik op de GeoGebra workshop op het Bertrand Russell College

“Er kan veel met GeoGebra!” Op woensdag 6 oktober kreeg de wiskundesectie van het Bertrand Russel College in Krommenie een drie uur durende workshop over het werken met GeoGebra. Hiermee gaven zij een bijzondere invulling aan hun ontwikkelmiddag. De workshop werd verzorgd door Kees Temme,…

Terugblik op online- snelcursus The Quantum Quest

De quantumcomputer komt er aan! Op vrijdag 30 oktober 2020 start de webklas ‘The Quantum Quest’ voor VWO bovenbouwleerlingen. Hieraan voorafgaand kregen docenten een snelcursus.

ECL blikt terug op Viva Fysica 2020

Op 24 januari 2020 was het jaarlijkse Viva Fysica congres. Martijn Waller, natuurkunde en NLT docent op het ECL, blikt terug op deze dag.

Terugblik: Association for Science Education conferentie Reading 2020

Terugblik op de Association for Science Education conferentie Afgelopen januari (8-11 januari 2020) vond de jaarlijkse Association for Science Education (ASE) conferentie plaats op de Universiteit of Reading te Reading, Groot Brittannië. Met veel nuttige en bruikbare workshops, lezingen en lesmaterialen over het bèta-onderwijs, was…