TOA

Steunpunt TOA

Paul Dolk

De steunpuntcoördinatoren Paul Dolk en Hein Bruijnesteijn brengen toa’s met elkaar in contact om ideeën, ervaringen en uitgewerkte practica en demo’s uit te wisselen. Ervaren en onervaren toa’s uit ons netwerk nemen met veel plezier deel. 

 

Activiteiten

  • TOA-Treffens: maandelijkse online bijeenkomsten met open deelname
  • TOA Ontwikkel Team: samen ontwikkelen van practica en demo’s in een vast team. In september / oktober kun je instromen. 
  • TOA’s voor TOA’s bijeenkomsten: mini-conferenties met workshops en demo’s
  • Vakbijeenkomsten: ook toa’s kunnen aansluiten bij de bijeenkomsten die door de andere vaksteunpuntcoördinatoren worden georganiseerd, zie daarvoor de jaarplanning.

 

Ondersteuning voor lessen

Via Bètapartners is ook materiaal voor experimenten beschikbaar, leskisten en pws-kits. Daarnaast zijn de Science Labs ook voor toa’s interessant. Je vindt deze onder leerlingactiviteiten.

 

Je kunt contact met de steunpuntcoördinatoren opnemen als je vragen of ideeën hebt. 

Vakinhoudelijke activiteiten TOA
12-09-2022:

TOA Ontwikkel Team 2022-2023

Het komende jaar gaan we door met het TOA Ontwikkel Team (TOT) voor de regio Noord-Holland / Flevoland. Dit TOT is afgelopen jaar gestart en is bedoeld voor Toa’s die aan hun professionalisering willen werken samen met collega’s van andere scholen. We ontwikkelen mooie demo’s, leerzame practica en denk over de begeleiding van leerlingen bij het uitvoeren van experimenten. Doe je mee? Is dit iets voor een Toa op jouw school? Lees verder →

Vakoverstijgende activiteiten TOA
14-06-2024:

AI in het onderwijs 

Op vrijdag 14 juni, van 15.00 tot 19.30 uur, organiseren AlfaGammapartners en Bètapartners op het Regius College in Schagen een conferentie over AI in het onderwijs, met bijzondere aandacht voor ChatGPT. Het doel is te leren hoe AI werkt en gebruikt kan worden in de les, waarbij er veel ruimte is voor onderlinge uitwisseling van best practices. Lees meer →