Update studiereis Kenia 2020

vrijdag 14 februari 2020

Op de laatste dag van de reis hebben de deelnemers een organic farm bezocht. ‘s Avonds tijdens het diner is de reis nabesproken: ‘het was een geslaagde studiereis met persoonlijke ontwikkeling, inspiratie, motivatie, nieuw netwerk en nieuwe vriendschappen! Op naar de reünie.’

Vanavond vliegen de deelnemers terug naar Nederland.

donderdag 13 februari 2020

Vandaag een reisdag naar Nairobi. Met als klein cadeautje cheeta’s bij het verlaten van de NP Masaai Mara.

woensdag 12 februari 2020

Wederom waren de deelnemers vandaag in het Nationaal Park Masaai Mara te vinden met als afsluiter een bezoek aan een Masaai village. Na de lunch volgde weer een aantal presentaties van de deelnemers over zebra’s en hyena’s.

 

 

dinsdag 11 februari 2020

Vandaag waren de deelnemers de gehele dag te vinden het mooie en uitgestrekte Nationaal Park Masaai Mara. Al snel waren de olifanten en giraffen gespot. Maar de kers op de taart was toch wel een cheeta (jachtluipaard) familie, die zelfs naast de safaribusjes gingen liggen!

In het park mag stoppen waar je wilt, echter moet je wel goed kijken of er geen roofdieren in de buurt zijn. De groep had een prachtige plek voor de lunch uitgezocht, gevolgd door presentatie over de Maasai door één van de deelnemers.

maandag 10 februari 2020

Vandaag zitten de deelnemers in de auto richting het beroemde Nationaal Park Masaai Mara.

zondag 9 februari 2020

Een fijne afwisseling na een reis dag, namelijk een fiets- en wandeltocht door NP Hell ’s gate. In dit nationale park komen geen roofdieren voor en is dus “veilig” voor wandelaars en fietsers. In de middag hadden de deelnemers een boottochtje gemaakt over het meer van Naivasha. In dit meer komen nijlpaarden voor, naast de vele mooie vogelsoorten.

 

zaterdag 8 februari 2020

Een mooie dag om te beginnen met een wandeling rondom het meer van Elmenteita. Na de wandeling verzorgden twee deelnemers een presentatie. Dit maal over verschillende werkvormen. Tijdens de reis verzorgen alle de deelnemers een presentatie met betrekking tot hun vakgebied en/of Kenia aan de groep. In de middag verliet de groep de mooie omgeving en reisden zij verder naar Naivasha.


vrijdag 7 februari 2020

Vandaag waren de deelnemers verdeeld over twee middelbare scholen; Coulson Girls Secondary School en Kekopey Secondary School. Hier woonden ze lessen bij en verzorgde zij lessen in hun eigen vakgebied. Leuk om te zien is dat op Coulson Girls Secondary School de projectors, die op de vorige studiereis waren meegenomen, goed worden gebruikt.

donderdag 6 februari 2020

Vandaag staat een safari naar het Nationaal Park Lake Nakuru op het programma. Het meer staat bekend om zijn vele flamingo’s.

woensdag 5 februari 2020

Na een goede vlucht zijn de deelnemers aangekomen op vliegveld van Nairobi. De crew heeft met safaribusjes de deelnemers naar Gilgil gebracht. Op een camping aan het meer van Elmenteita, midden in de Great Rift Valley, zijn de tenten opgezet. De middag stond in teken van het eerste bezoek aan de scholen ter kennismaking en bespreking van het lesprogramma voor vrijdag.

 

dinsdag 4 februari 2020

De groep vertrekt vandaag naar Kenia met 17 deelnemers. In Kenia zullen ze worden opgewacht door de Jolanda van Reisvriend, die de reis begeleidt. Wij wensen de deelnemers een mooie studiereis toe.

 

 

04-feb-2020