Vacature Student-assistent Wetenschapseducatie

Vacature Student-assistent Wetenschapseducatie

Vind jij het leuk om de kennis die je tijdens je studie opdoet, met anderen te delen?

Wij zoeken meerdere studenten die het leuk vinden om bijvoorbeeld voor de klas te staan of activiteiten te ondersteunen.

Bètapartners organiseert op de UvA en de VU vele activiteiten om de wetenschap naar de klas te brengen en leerlingen hierover te enthousiasmeren. Via activiteiten kunnen leerlingen leren over wat er speelt aan een universiteit of kunnen ze zich verdiepen in een specifiek onderwerp. Studenten van de FNWI (UvA) of Bèta faculteit (VU) begeleiden deze activiteiten en delen zo hun kennis. Daarnaast doe je (werk)ervaring op waar je meteen en/of later iets aan hebt.

‘Door de flexibele werktijden was werken bij Outreach voor mij de ideale bijbaan. Naast het werken met leuke medestudenten heb ik veel ervaring opgedaan die ik nu na mijn studie goed kan gebruiken’. Matthijs de Geus – afgestudeerd Biomedical Sciences

Voorbeelden van activiteiten:

Voorbeeld activiteit – Science Lab Reizend DNA-lab Forensisch DNA-onderzoek: ‘Puzzelen met Pieken’

Het Science Lab Forensisch DNA-onderzoek: ‘Puzzelen met Pieken’, een van de Reizende DNA-labs, wordt het gehele jaar door aan bovenbouw middelbare scholieren gegeven. Vaak op de school zelf, maar ook weleens op de UvA.

Een dag van een Reizend Science Lab ziet er als volgt uit. Vooraf de activiteit ontvang je van de coördinator de gegevens over de locatie en de school.  Vanuit de UvA reis je samen in het UvA busje met alle materialen samen met een andere student naar de school. Eenmaal verwelkomt op de school, zet je de materialen voor het 3-urige practicum klaar.

Bowine Roodenburg, UvA student Psychobiologie over het Science Lab Forensisch DNA-onderzoek: ‘puzzelen met Pieken’: ‘De les wordt afgewisseld met theorie en praktijk, waarin de leerlingen hun labvaardigheden kunnen ontwikkelen. Wanneer ze praktisch aan het werk gaan dan heb je de tijd om rond te lopen en 1-op-1 met de leerlingen te praten. Je krijgt interessante vragen over de stof, maar ook over studeren in het algemeen. Je kan op deze manier je passie delen met leerlingen en helpen bij hun studiekeuze.

Na afloop ruim je samen alle spullen op en rij je terug naar Science Park. Elke klas is anders en dat maakt, naast het enthousiasmeren, deze activiteit zo leuk.

Sanne, een student, over het EEG Onderzoek PWS traject: “Tijdens het begeleiden van het profielwerkstuk geef je middelbare scholieren de kans om kennis te maken met ‘onderzoek’ doen. De middelbare scholieren komen zelf met een onderzoekvraag, die ze met behulp van de aanwezige apparatuur op de VU zullen beantwoorden. Jij als begeleider helpt ze hierbij een haalbaar plan op te zetten. Voordat de scholieren op de VU komen, zorgt Marleen ervoor dat je bekend bent met de apparatuur en krijg je duidelijke instructies. Wanneer je met de scholieren aan hun onderzoek gaat zitten kan je zelf inplannen. Op de meetdag leg jij alles aan de scholieren uit, maar is het de bedoeling dat zij het onderzoek voornamelijk zelf uitvoeren, dit hebben jullie namelijk van te voren goed uitgedacht.  Jij bent voornamelijk een ondersteunende factor; jij helpt wanneer er vragen of problemen zijn. Door de flexibele werktijden is het de ideale bijbaan voor naast je studie, die ook nog eens goed staat op je CV!”

Goed om te weten

  • Je kunt te allen tijde zelf kiezen aan welke activiteiten je bij wilt dragen, afhankelijk van je beschikbare tijd bijvoorbeeld ivm stages, practica etc.
  • Je ontvangt een financiële vrijwilligersvergoeding.
  • De meeste activiteiten zijn in het Nederlands.

 

Iets voor jou?

Ben jij enthousiast over je studie en wil jij middelbare scholieren graag in aanraking brengen met jouw vakgebied? Vul dan vrijblijvend het ontstaande formulier in en dan nemen wij zsm contact met jou op.

  • Persoonlijke gegevens

  • Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Privacyverklaring

    In deze Privacyverklaring staat beschreven hoe Bètapartners jouw persoonsgegevens verwerkt. Deze Privacyverklaring heeft betrekking op persoonsgegevens die jij aan ons verstrekt of die wij via onze website(s) verkrijgen. Zie https://www.betapartners.nl/privacy/ voor de voorwaarden.