Vakbijeenkomsten /

Vakbijeenkomst Astrochemie

Tijdens deze vakbijeenkomst nemen we je mee in de wondere wereld van de astrochemie. Dit deel van de chemie speelt zich af in omstandigheden die heel anders zijn dan die op aarde. Het is een wonder dat er überhaupt chemische reacties plaatsvinden als je je bedenkt dat een gemiddeld molecuul maar één keer per maand een ander molecuul tegenkomt. De druk en temperatuur zijn in het grootste deel van het heelal namelijk heel erg laag. Door deze omstandigheden vinden we in het heelal hele interessante chemie die de aardse regels totaal niet lijkt te volgen, en die heel exotische verbindingen oplevert.

Bij deze vakbijeenkomst neemt Annemieke Petrignani, onderzoeker aan de UvA, je mee in de laatste ontdekkingen in de astrochemie. Daarna ga je zelf aan de slag met het interpreteren van astrochemische data en suggesties voor het inpassen van astrochemie in je lessen.

Afbeelding: Rechtenvrij via Unsplash

16:45 u   inloop
17:00 u   lezing met daarna ruime gelegenheid voor vragen
18:15 u    maaltijd
18:50 u   werkcollege: zelf aan de slag met analyse van data en inspiratie voor hoe je astrochemie in je eigen lessen kunt inzetten. Je gaat naar huis met materiaal dat je direct in je eigen lessen kunt gebruiken!
19:45 u  bespreking werkcollege en afronding