Vakbijeenkomsten

Vakbijeenkomst: Bijzondere collecties aan de oude Turfmarkt

Laat je door de conservator meenemen door het historisch materiaal op het gebied van Biologie bij de Bijzondere Collecties van de UvA. Jij en je PWS-leerlingen vinden hier inspiratie voor lessen en nader onderzoek.

De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam maken onderdeel uit van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam. Bij de Bijzondere Collecties is het erfgoed van de Universiteit van Amsterdam ondergebracht, zoals zeldzame en kostbare boeken, manuscripten, prenten en tekeningen, foto’s, archieven, wetenschappelijke instrumenten en schilderijen. Met internationaal vermaarde verzamelingen op het gebied van boekgeschiedenis, Joodse cultuur, kerkgeschiedenis, cartografie, letterkunde, grafische vormgeving en zoölogie is het een van de grote erfgoedbibliotheken in Europa.

Hans Mulder, conservator en gepassioneerde verteller, wil jullie deze middag enthousiast maken voor hoogtepunten uit de collectie, en met jullie bediscussiëren hoe deze collectie onder de aandacht kan worden gebracht voor (PWS-)  leerlingen van de middelbare school.

Workshop gever: Hans Mulder, conservator

Deze netwerkbijeenkomst wordt u aangeboden door Bètapartners ism de Universiteit van Amsterdam.

14.00 – 14.15              Inloop met koffie en thee

14.15 – 15.45             Op zoek naar schatten in de bibliotheek

15.45 – 16.45             Uitleg over ontstaan microscoop, mogelijkheid bespreken hoe te gebruiken in de les

16.45 – 17.00             Afsluiting