Vakbijeenkomst NLT: CSI, maar dan echt!

De wereld achter het lesmateriaal van de NLT module Forensisch Onderzoek.

In de NLT module Forensisch Onderzoek gaan leerlingen bewijzen verzamelen om een moord op te lossen. Dit doen ze door verschillende aspecten te onderzoeken, zoals vingerafdrukken, bloedsporen, bodemmonsters, poedertjes vergelijken, kogelimpact beoordelen en nog veel meer. Het belang van goed onderzoek doen komt daarbij ook aan de orde, maar weten wij docenten daar eigenlijk wel genoeg over? Hoe gaat het er nu in het écht aan toe? Waarom is forensisch onderzoek zo complex en wat is de rol van goed onderzoek doen?

Om de realiteit van forensisch pathologisch onderzoek beter aan je leerlingen te kunnen overbrengen, en om een keer zelf in contact te komen met een wereld waar je niet zo snel binnen komt, organiseren we een interactieve bijeenkomst die inzicht in de praktijk geeft:

De forensische manier van kijken.

Hoe tunnelvisie en suggestie altijd op de loer liggen..

Frank van de Goot, klinisch en forensisch patholoog, bekend van tv-programma Doden liegen niet, neemt de deelnemers mee door de wereld van de forensische pathologie waarna opeens blijkt dat niets meer is zoals het lijkt. Van letselbeoordeling tot tafonomie en van radiologie tot toxicologie: in een deze sessie worden alle aspecten belicht. CSI, maar dan hoe het echt is.

Bij deze bijeenkomst heb je geen seconde rust, er is een continue interactie om vooral te leren om te beschrijven wat je ziet, en dat het er niet om gaat wat je denkt.

15:30 u – Ontvangst

16:00 u – Interactief programma verzorgd door Frank van de Goot
Er worden veel praktijksituaties voorgelegd, bestaande casussen komen aan bod en de deelnemers worden veelvuldig uitgedaagd tot zuiver waarnemen, in plaats van direct conclusies te trekken.

18:15 u – Warme maaltijd

19:00 u – Vervolg interactief programma

20:00 u – Einde

De inschrijving is gesloten!