Vakbijeenkomsten /

VB Bezoek aan Coderclass (Metis Montessori Lyceum)

Laat je inspireren door de Coderclass. Dit keer zal dieper ingegaan worden op de vele projecten, wedstrijden en andere activiteiten. De Coderclass is een profiel op het Metis Montessori Lyceum (MML) waarin informatica een belangrijk onderdeel vormt. Bijzonder gemotiveerde leerlingen met grote interesse voor ICT horen tot de doelgroep.

Vanaf leerjaar 1 krijgen de leerlingen een intensief programma van 5 uur in de week waarin ze de fijne kneepjes van het vak leren. Iedere leerling kan op zijn eigen tempo aan het werk gaan om zich te verdiepen of te verbreden. Ook doen de leerlingen vier keer per jaar een project waarbij er sprake is van een echte opdrachtgever (bedrijf of vervolgopleiding). Heel bijzonder is dat het MML intensief samenwerkt met bedrijven. Docenten en leerlingen kunnen er stage lopen. Bovendien leveren diverse bedrijven de school realistische opdrachten, zodat leerlingen echt weten hoe het bedrijfsleven werkt.

 

Naast informatica volgen leerlingen het normale programma voor het voortgezet onderwijs en doen ze examen voor een diploma. Als leerling van de Coderclass leer je werken in de nieuwste programma’s en met de nieuwste technieken. Ook krijg je vaak interessante gastlessen. Kortom, een afwisselende en vernieuwende opleiding dus die veel kansen biedt voor de toekomst. 

 

Ook zal er tijdens deze avond aandacht zijn voor de vele projecten en activiteiten waaraan de leerlingen mee kunnen doen. Wellicht is het ook iets voor jullie school om aan te haken:

  • C++ cursus (Samen met de VU)
  • Projecten
  • Gastlessen
  • Wedstrijden (/Beverwedstrijd /First Lego League /Robocup Junior /Nederlandse informatica olympiade /AstroPI challenge
  • Werken met Portfolio’s.

 

Bekijk dit YouTube filmpje voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=TBiZbHZAtOE&feature=youtu.be

15:00 – 15.15: inloop

15.15 – 16:15: Presentaties 1

16:15 – 17:00: Zelfstandig aan de slag deel 1

17:00 – 18:00: Pizza

18:00 – 19:00: Discussie, next step en zelfstandig aan de slag.

19:00: Uitloop