Conferenties / Online sessie /

Viva Fysica 2022

Zoals ieder jaar is er Viva Fysica op de laatste vrijdag in januari, in 2022 is dat de 28e. Dè bijeenkomst voor natuurkunde docenten, waarbij ook leerlingen met belangstelling voor natuurkunde van harte welkom zijn. Wetenschappers vertellen over de laatste stand van zaken uit hun natuurkundige onderzoek. Interessante contexten voor in de les, leuk om weer up to date te zijn en ook fijn om collega’s te ontmoeten.

Viva Fysica is deze keer, wederom niet geheel onverwacht wellicht, een online bijeenkomst. Dat maakt het wel mogelijk om met meer leerlingen deel te nemen dan bij de ‘gewone’ edities. Daarbij beslaat het programma niet een gehele dag. Bovendien geeft een online editie ons de gelegenheid om live een rondleiding te krijgen bij een locatie op afstand. Vorig jaar waren we op bezoek bij CERN. Dit jaar is het een online rondleiding bij de Virgo-detector voor zwaartekrachtsgolven in Cacina, Italië.

We vragen je wel om in te schrijven. Na inschrijving volgt een link naar de online editie van VivA Fysica 2022.

13:30 u Hemelse verrassingen  – Ralph Wijers

14:00 u Neutrino-oscillaties waarnemen met KM3NeT en DUNE – Paul de Jong

14:30 u Complex fluids and biophysics of living organisms (Engelstalig) – Mazi Jalaal

15:00 u Pauze

15:10 u Het quantum-meetprobleem: de lastige overgang van de allerkleinste deeltjes naar de natuurkunde van alledag – Lotte Mertens

15:45 u Online rondleiding bij de Virgo-detector voor zwaartekrachtsgolven in Cacina, Italië

16:45 u Einde

De inschrijving is gesloten. Voor vragen neem dan contact op met Bart Groeneveld, a.groeneveld@uva.nl.