Voorstellen nieuwe vaksteunpuntcoördinator NLT

Eveline Wijbenga is sinds februari 2019 onze vaksteunpuntcoördinator NLT en stelt zich hieronder aan jullie voor:

Al enige jaren, ongeveer twintig maar daar schrik ik zo van, ben ik werkzaam als docente. Een heerlijke baan waarin we met leerlingen mogen werken en waarbij elke dag anders is. De uitdaging daarin is om goed onderwijs te geven en de koppeling van de lesinhoud met de buitenwereld. Eerst gaf ik alleen nask 1 en 2 lessen op de mavo, maar na het behalen van mijn eerste graad scheikunde geef ik voornamelijk les in de bovenbouw scheikunde. Daarnaast geef ik ook al een aantal jaren NLT, een mooi vakoverstijgend vak met daarin hele interessante uitdagingen.

Naast het lesgeven heb ik vele jaren voor het CITO mogen werken. Deze combinatie heeft een enorme meerwaarde gehad voor mij als docent. Daarom vind ik het ook geweldig dat ik nu als NLT-coördinator aan de slag mag voor Bètapartners.

Naast mijn bevoegdheid voor scheikunde heb ik ook een tekenbevoegdheid. Een fantastische aanvulling op mijn beta brein, en een heerlijke hobby!

Heb je vragen over NLT-nascholingen, of heb je zelf een goed idee? Neem contact op met Eveline via vaksteunpunt.beta@vu.nl.

04-mrt-2019