Webklas Informatica: Wat is een programma?

Webklas Informatica: Wat is een programma?

Woman-Typing-on-Keyboard

In november organiseert de Its Academy een webklas Informatica voor leerlingen in 5 en 6 VWO. De webklas draait om de vraag: ‘wat is een programma?’ Door mee te doen aan deze webklas kunnen leerlingen erachter komen of een studie Informatica iets voor hen is.

Een programma

Je hebt ermee te maken wanneer je iemand opbelt, geld overmaakt, aan het gamen bent, een boek opvraagt bij de bibliotheek en wanneer je op reis gaat: de computer. De computer doet echter niets vanzelf. Als je de computer iets wil laten doen heb je een programma nodig. De vraag wat een programma precies is, is ook voor deskundigen niet eenvoudig te beantwoorden. We gaan in op het grote verschil tussen syntax (programmatekst) en semantiek (gedrag van een programma bij uitvoer). Ook bestuderen we een paar toepassingen met behulp van interactieve tools, waaronder het ‘rekenen zonder getallen’. Ervaring met programmeren is voor het volgen van deze webklas niet nodig!

Webklas Informatica

Al jaren volgen scholieren met veel plezier en interesse de webklas Informatica bij de Universiteit van Amsterdam. De webklas duurt ongeveer twaalf uur, verdeeld over vier weken. Je besteedt ongeveer drie uur per week aan het lezen van teksten en het maken van opdrachten. De webklas is bedoeld voor VWO 5 en 6 leerlingen met wiskunde B.

Inschrijving is gesloten. Neem voor vragen contact op met Alban Ponse