Docentenbijeenkomst webklas wiskunde: Snelcursus complexe netwerken

Docentenbijeenkomst webklas wiskunde: Snelcursus complexe netwerken

In november 2017 gaat er een gloednieuwe wiskunde webklas voor leerlingen in 5 en 6 VWO van start met als onderwerp ‘Complexe netwerken’. Voor docenten die hier met hun klas aan mee willen doen is er op 19 oktober een docentenbijeenkomst waarin een snelcursus wordt gegeven over het onderwerp.

NETWORKS

Netwerken van transport, communicatie en energie vormen de ruggengraat van onze samenleving. NETWORKS, een samenwerkingsverband van UvA, TU/e, UL en CWI, ontwikkelt wiskundige gereedschappen om complexe netwerken beter te begrijpen.

Doel

Deze bijeenkomst geeft een introductie in een boeiend en actueel onderzoeksgebied. Verder verwerven wiskunde D-docenten die met leerlingen aan de webklas meedoen voldoende achtergrondkennis om tijdens de lessen effectief te kunnen helpen.

Programma

Allereerst schetst Jan-Pieter Dorsman,  onderzoeker bij NETWORKS, in vogelvlucht de onderwerpen die binnen het NETWORKS project worden onderzocht. Aan bod komen: gelaagde wachtrij netwerken, mobiele netwerken, verkeersnetwerken, quantum netwerken en energienetwerken. Zo mogelijk gaat hij dieper op zijn eigen onderzoeksonderwerp. Daarna zet Jacobien Carstens, ook onderzoeker bij NETWORKS en ontwerper van de webklas, enkele van de wiskundige technieken en modellen uiteen die in de webklas een rol spelen. Zij maakt hiermee belangrijke en verrassende resultaten begrijpelijk. Na de maaltijd maken we onder begeleiding van studentassistenten enkele van de webklasopgaven.

  • 16:15: Ontvangst
  • 16:30: Jan-Pieter Dorsman: NETWORKS in vogelvlucht
  • 17:30: Jacobien Carstens: De wiskunde van de webklas
  • 18:15: Maaltijd
  • 19:15: Voorproefje van de webklas: puzzelen met de opgaven.
  • 20:30: Afsluiting

Voor de bijeenkomst bestudeert elke deelnemer de stof van de eerste week van de webklas. De opgedane kennis zal door middel van een kleine Socrative-toets worden getest. Mobiele telefoon meenemen graag!

Praktische informatie

Met deelname aan de cursus kan een nascholingscertificaat worden verdiend. Kosten voor deelnam (inclusief maaltijd): gratis voor docenten van Betapartnerscholen;  €35,- voor deelnemers van andere scholen. Met het onderstaande formulier kun je je opgeven voor deze docentenbijeenkomst.

LET OP! Dit formulier is niet bedoeld om een klas (of deel daarvan) op te geven voor de webklas, klik daarvoor hier

De inschrijving is gesloten.