Wereld Water Challenge

De Wereld Water Challenge is een evenement opgezet voor de onderbouw van het voorgezet onderwijs (derde klas). Leerlingen bekijken verschillende xperiences, oftewel doe-activiteiten die te maken hebben met watervraagstukken. Dit kan het fysiek droog maken van een polder zijn maar ook het bouwen van een brug van spaghetti. Dit jaar zal Madurodam het evenement huisvesten op vrijdag 1 november 2019.

Een quiz laat leerlingen inzien dat waterschaarste opgelost kan worden door te praten met verschillende stakeholders. Inhoudelijk worden verschillende beroepen uitgelicht voor zowel het natuurprofiel als het maatschappijprofiel. Het bezoeken van de dag geeft leerlingen hulp bij hun profielkeuze doordat zichtbaar wordt in welke soorten beroepen je met ieder profiel terecht kunt komen.

Het programma bestaat uit een (optionele) gastles op school in week 43, en op 1 november een excursie (1 uur) en bezoek aan de wereld water challenge (2 uur). De dag is laagdrempelig en hanteert voor scholen uit één van de VO-HO netwerken, Globe scholen en Eco-Schools enkel een ‘no-show fee’ van €200. Andere scholen betalen 25% van de buskosten (buskosten zijn ongeveer €90 per uur). Aanmelden en meer informatie op de website van de Wereld Water Challenge (voorheen Wereld Water College).

17-sep-2019